Video: ''ATP ponizio žene, pa se izvinio''!

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka fotomodela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije".

Tenis 07.11.2017 | 12:30
Video: ''ATP ponizio žene, pa se izvinio''!
Žreb je obavljen u nedelju u Milanu, a u teniskoj javnosti je opisan kao "skandalozan", jer su mladi igrači izlazili na modnu pistu, u društvu italijanskih modela, devojaka koje su ispod odeće, na telu, skrivale oznake "A" i "B", koje su označavale u kojoj će grupi naći teniseri.

Mladi teniseri su, po scenariju, birali devojke koje im se više dopadaju i s kojima će izaći na pistu. Jedna devojka je oznaku "A" imala butini te je podigla suknju, drugoj je oznaka bila ispod kragne, a jednoj ispod bluze.Nekadašnja šampionka Vimbldona Francuskinja Ameli Morezmo na tviteru je napisala "Sramota!", a Džudi Mari, majka Endija Marija je ceremoniju nazvala "groznom", a zajednička ocena javnosti je da je ceremonija bila "seksističa".

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koje je izazvala ceremonija žreba. Namera je bila da obuhvatimo bogatstvo Milana kao prestonice mode i tenisa, kao vrhunskog sporta. Na kraju je sve imalo gorak ukus. Duboko žalimo zbog toga i uveravamo da se nešto slično više neće dogoditi", navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar