Србија у Азији тражи "План Б"!

Младен Крстајић најавио промену система игре репрезентације Србије за пријатељске утакмице против Кине и Јужне Кореје.

Фудбал 07.11.2017 | 10:15
Србија у Азији тражи "План Б"!
Славољуб Муслин је отишао са места селектора Србије, а са њим и систем игре 3-4-3. Видећемо, међутим, да ли заувек или само привремено.

Вршилац дужности селектора, Младен Крстајић, најавио је да ће "орлови" на азијској турнеји, у петак против Кине и четири дана касније против Јужне Кореје, играти у новој формацији.

"Систем 3-4-3 се показао као добар, иако га је јавност у неким ситуацијама омаловажавала. Предстојеће две утакмице покушаћемо да играмо у систему 4-3-3. Имамо План А, а сада ћемо покушати да дођемо и до Плана Б, јер имамо довољан фонд играча", објаснио је Крстајић на изузетно посећеној конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Није познато колико ће се доскорашњи члан стручног штаба који је предводио Славољуб Муслин задржати у главној улози на клупи националног тима, па самим тим ни то који стил игре ће наши фудбалери форсирати током припрема за Светско првенство у Русији наредног лета.

Шта год да буде од њих тражено, играчи ће се трудити да то остваре на терену.

"Желим вршиоцу дужности селекора много среће, ми играчи смо ту да му помогнемо и олакшамо посао. Настављамо пут према Русији. Пријатељске утакмице до Светског првенства требало би да нам помогну да се упознамое са што више екипа различитог профила и покушаћемо да их максимално искористимо", поручио је Бранислав Ивановић.

"МАЛО СЕ СВИ ЗАНОСИМО..."

Утисак је да капитену "орлова" није баш право због растанка ФСС и Славољуба Муслина, али се успешно носио са питањима новинара, без жеље да упире прстом у икога.

"Ова екипа никада није била без притиска. Терен је једино мерило наше вредности и концентрисани смо да тамо кажемо и покажемо шта имамо. Не можемо да утичемо на друге ствари", истакао је Ивановић и на питање о томе да ли очекује да се променом селектора побољша игра "орлова" и колико би наши фудбалери могли на турниру у Русији, рекао:

"Мало се сви ми заносимо. Једна ствар је остварити резултат, а друга играти леп фудбал. Ја имам близу 100 наступа за репрезентацију, а могу на прсте да набројим утакмице које смо ми одиграли да су биле лепе. Што се тиче калкулација, то оставимо по страни. Морамо да урадимо још много тога да бисмо имали било какве шансе да урадимо нешто на Светском првенству. Сам пласман је огроман успех и сада треба да уживамо у томе, да уживамо у раду током ових шест месеци припрема".

Без обзира на изненадне проблеме, Ивановић је оптимиста:

"Мислим да смо мало пореметили атмосферу сви заједно, али она ће се вратити добрим резултатима", закључио је капитен "орлова".

Хоће ли План Б постати План А?

Позивањем Сергеја Милинковић-Савића, сјајног офанзивног везисте Лација којег није било на Муслиновим списковима јер се, између осталог, по речима бившег селектора није уклапао у његов систем игре, може се наслутити да ће План Б (формација 4-3-3) ускоро заменити План А (3-4-3).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар