Srbija u Aziji traži "Plan B"!

Mladen Krstajić najavio promenu sistema igre reprezentacije Srbije za prijateljske utakmice protiv Kine i Južne Koreje.

Fudbal 07.11.2017 | 10:15
Srbija u Aziji traži "Plan B"!
Slavoljub Muslin je otišao sa mesta selektora Srbije, a sa njim i sistem igre 3-4-3. Videćemo, međutim, da li zauvek ili samo privremeno.

Vršilac dužnosti selektora, Mladen Krstajić, najavio je da će "orlovi" na azijskoj turneji, u petak protiv Kine i četiri dana kasnije protiv Južne Koreje, igrati u novoj formaciji.

"Sistem 3-4-3 se pokazao kao dobar, iako ga je javnost u nekim situacijama omalovažavala. Predstojeće dve utakmice pokušaćemo da igramo u sistemu 4-3-3. Imamo Plan A, a sada ćemo pokušati da dođemo i do Plana B, jer imamo dovoljan fond igrača", objasnio je Krstajić na izuzetno posećenoj konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Nije poznato koliko će se doskorašnji član stručnog štaba koji je predvodio Slavoljub Muslin zadržati u glavnoj ulozi na klupi nacionalnog tima, pa samim tim ni to koji stil igre će naši fudbaleri forsirati tokom priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta.

Šta god da bude od njih traženo, igrači će se truditi da to ostvare na terenu.

"Želim vršiocu dužnosti selekora mnogo sreće, mi igrači smo tu da mu pomognemo i olakšamo posao. Nastavljamo put prema Rusiji. Prijateljske utakmice do Svetskog prvenstva trebalo bi da nam pomognu da se upoznamoe sa što više ekipa različitog profila i pokušaćemo da ih maksimalno iskoristimo", poručio je Branislav Ivanović.

"MALO SE SVI ZANOSIMO..."

Utisak je da kapitenu "orlova" nije baš pravo zbog rastanka FSS i Slavoljuba Muslina, ali se uspešno nosio sa pitanjima novinara, bez želje da upire prstom u ikoga.

"Ova ekipa nikada nije bila bez pritiska. Teren je jedino merilo naše vrednosti i koncentrisani smo da tamo kažemo i pokažemo šta imamo. Ne možemo da utičemo na druge stvari", istakao je Ivanović i na pitanje o tome da li očekuje da se promenom selektora poboljša igra "orlova" i koliko bi naši fudbaleri mogli na turniru u Rusiji, rekao:

"Malo se svi mi zanosimo. Jedna stvar je ostvariti rezultat, a druga igrati lep fudbal. Ja imam blizu 100 nastupa za reprezentaciju, a mogu na prste da nabrojim utakmice koje smo mi odigrali da su bile lepe. Što se tiče kalkulacija, to ostavimo po strani. Moramo da uradimo još mnogo toga da bismo imali bilo kakve šanse da uradimo nešto na Svetskom prvenstvu. Sam plasman je ogroman uspeh i sada treba da uživamo u tome, da uživamo u radu tokom ovih šest meseci priprema".

Bez obzira na iznenadne probleme, Ivanović je optimista:

"Mislim da smo malo poremetili atmosferu svi zajedno, ali ona će se vratiti dobrim rezultatima", zaključio je kapiten "orlova".

Hoće li Plan B postati Plan A?

Pozivanjem Sergeja Milinković-Savića, sjajnog ofanzivnog veziste Lacija kojeg nije bilo na Muslinovim spiskovima jer se, između ostalog, po rečima bivšeg selektora nije uklapao u njegov sistem igre, može se naslutiti da će Plan B (formacija 4-3-3) uskoro zameniti Plan A (3-4-3).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar