Мбапе скуп, Нејмар скупљи, али Кавани даје голове!

Единсон Кавани наставља да обара рекорде у дресу Пари Сен Жермена. Недавне несугласице са новим саиграчем Нејмаром као да су га додатно мотивисале.

Фудбал 07.11.2017 | 13:00
Мбапе скуп, Нејмар скупљи, али Кавани даје голове!
Кавани је против Анжера уписао нову победу 5:0, а Кавани нове голове којима је премашио 100 голова у Лиги 1.

Мбапе није био на свом највишем нивоу против Нице, Нејмар је повређен против Анжера, а Кавани је ту да се недостатак у навали Парижана не осети.

Он је постао тек пети играч у историји француске лиге који је да веома брзо постигне 100 голова (тренутно има 101) . Кавани је то урадио за 144 меча.

У елитном рангу Француске даје 0.7 голова по мечу што је иза Златана Ибрахимовића (0.93) и Радамела Фалкаа (0.78), Бјанкија (0.75 у дресу Ремса, Пари Сен Жермена и Стразбура), за иза њега је Шармак (0.64 са Оксером).

Кавани је такође и један од три играча који су играјући у две лиге петице давао више од сто голова. Прво је то урадио у Серији А од 2006. до 2013. године, а потом и у Француској. Друга двојица су Ибрахимовић и Гонсало Игуаин.

Оборио је и Ибрин рекорд у Лиги шампиона за ПСЖ са 24 гола у 40 утакмица, а шведског фудбалера би могао да престигне и као најбољи стрелац у клупској историји. Кавани има 147 голова, а Швеђанин 156.

"Не играм због рекорда. Најважнија је победа. Не играм да бих био легенда, него због задовољства и страсти", поручио је после победе над Анжером уругвајски нападач, преноси Л'екип.

Килијан Мбапе је Парижане коштао 180 милиона евра, Нејмар је у светском рекорду купљен за 222 милиона евра. Без сумње је реч о вансеријским играчима, али се Уругвајац до сада увек показао као поуздано решење када треба дати гол противнику.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар