Mbape skup, Nejmar skuplji, ali Kavani daje golove!

Edinson Kavani nastavlja da obara rekorde u dresu Pari Sen Žermena. Nedavne nesuglasice sa novim saigračem Nejmarom kao da su ga dodatno motivisale.

Fudbal 07.11.2017 | 13:00
Mbape skup, Nejmar skuplji, ali Kavani daje golove!
Kavani je protiv Anžera upisao novu pobedu 5:0, a Kavani nove golove kojima je premašio 100 golova u Ligi 1.

Mbape nije bio na svom najvišem nivou protiv Nice, Nejmar je povređen protiv Anžera, a Kavani je tu da se nedostatak u navali Parižana ne oseti.

On je postao tek peti igrač u istoriji francuske lige koji je da veoma brzo postigne 100 golova (trenutno ima 101) . Kavani je to uradio za 144 meča.

U elitnom rangu Francuske daje 0.7 golova po meču što je iza Zlatana Ibrahimovića (0.93) i Radamela Falkaa (0.78), Bjankija (0.75 u dresu Remsa, Pari Sen Žermena i Strazbura), za iza njega je Šarmak (0.64 sa Okserom).

Kavani je takođe i jedan od tri igrača koji su igrajući u dve lige petice davao više od sto golova. Prvo je to uradio u Seriji A od 2006. do 2013. godine, a potom i u Francuskoj. Druga dvojica su Ibrahimović i Gonsalo Iguain.

Oborio je i Ibrin rekord u Ligi šampiona za PSŽ sa 24 gola u 40 utakmica, a švedskog fudbalera bi mogao da prestigne i kao najbolji strelac u klupskoj istoriji. Kavani ima 147 golova, a Šveđanin 156.

"Ne igram zbog rekorda. Najvažnija je pobeda. Ne igram da bih bio legenda, nego zbog zadovoljstva i strasti", poručio je posle pobede nad Anžerom urugvajski napadač, prenosi L'ekip.

Kilijan Mbape je Parižane koštao 180 miliona evra, Nejmar je u svetskom rekordu kupljen za 222 miliona evra. Bez sumnje je reč o vanserijskim igračima, ali se Urugvajac do sada uvek pokazao kao pouzdano rešenje kada treba dati gol protivniku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar