Чувени нарко бос изгубио памћење

Адвокати мексичког нарко боса Хоакина Гузмана званог "Ел Чапо", тврде да се његово ментално здравље погоршава у америчком федералном затвору у Њујорку због рестриктивних мера које се примењују и да је "Ел Чапо" почео да халуцинира, преноси Еј-Би-Си њуз.

Свијет 04.11.2017 | 07:11
Чувени нарко бос изгубио памћење
Адвокати су то навели у захтеву за психолошку процену њиховог клијента који су поднели суду.

Америчка телевизија подсећа да се "Ел Чапо" у њујоршком затвору налази од јануара и да се на њему примењују рестриктивни услови, познати као специјалне административне мере.

"Саветник је био у посетама Гузману од фебруара и приметио је да је током последњих месец дана код њега дошло до значајног погоршања менталног здравља", стоји у захтеву.

Адвокати наводе да "Ел Чапо" више не може да се сети људи, места и догађаја, жали се на халуцијације и да га прогањају, тврдећи да га влада снима током боравка у ћелији.

"Саветник је приметио да је Гузман почео да често понавља то што говори и понекад заборави о чему се уопште разговара. Тиму одбране је јасно да са Гузманом нешто није у реду", пише у захтеву.

Адвокати траже да "Ел Чапа" прегледа неуропсихијатар и упозоравају да би, уколико то не буде испуњено, његово стање "могло на крају до доведе до закључка да није способан за суђење".

Вођа нарко-картела "Синалоа" је бежао из два затвора у Мексику, у којима је безбедност била на највишем нивоу, пре него што је рошле године ухапшен и касније изручен САД.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

У БиХ

04.11.2017 07:06

Ми њима оног Кандица.Они нама Ел Цхапа.Постено.Колико је дроге у овој земљи само нам он јос фали.Осјецао би се ко код куце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лол

04.11.2017 07:09

У Србију на лијечење

ОДГОВОРИТЕ