Бајић: Сад не смијемо да полетимо!

Тренер Игокее послије побједе над ФМП-ом не жели еуфорију и подсјећа на проблем с којима се шампион БиХ суочава од старта сезоне.

Кошарка 30.10.2017 | 18:30
Бајић: Сад не смијемо да полетимо!
Игокеа је послије два везана пораза у којима је примила 225 поена, одиграла много боље у осбрани против ФМП-а и уписала побједу 75:65 у Лакташима.

Тренер игокее Драган Бајић послије тријумфа истакао је управо да је кључна чињеница да је његова екипа примила само 65 поена. 

"Честитке на побједи мојим играчима и ФМП-у на фер и коректној борби. За нас веома битна побједа, дошла је у првом тренутку. Није све било идеално у нашем тиму. Доласком и одласком Рајта морали смо многе ствари ескпресно брзо кориговати, да се прилагођавамо. Требало је нападачку игру прилагодити њему и требало је остале главе посложити, да момци остану сконцентрисани. Још горе је било када је отишао, морали смо стање вратити на оно стање које смо градили два мјесеца кроз припремне утакмице. Имали смо неколико дана времена да се припремимо за незгодну екипу ФМП. Што је најбитније на овој утакмици ни у једној четвртини нисмо примили 25 поена, 65 поена смо примили што је за сваку похвалу. Добро смо функционисали од игре 1:1 па до свих осталих сегмената када је одбрана у питању”, рекао је Бајић.

Два пораза пољуљали су Игокеу, а побједа ће много значити шампиону БиХ пред дуел са Задром. Тај меч игра се у петак, а Бајић подсјећа на чињеницу да његова екипа има ростер од само десет играча.

“Побједа је битна за самопоуздање екипе. У петак већ играмо са Задром, покушаћемо се спремити за нову побједу. Ја се бојим да ми немамо довољно играча. Никола Јевтовић је јуе био под вирусом, данас је дошао на своју одговорност да одигра утакмицу. Поњавић има проблема са раменом, исто је асистирао да дође да помогне. На клупи имамо десет играча, то нема ниједан клуб у лиги.То је највећи проблем што немамо довољно здравих играча, али шта је ту је. Морамо се окренути наредној  утакмици, да се усредсредимо и припремимо за Задар. Знамо да имају једну побједу и да ће бити под императивом побједе. То ће можда бити лакше за нас, они ће бити под притиском, а ми након ове побједе имамо 3-3 у шест кола”.



Након шест кола Игокеа има скор три побједе и три пораза…

“Задовољан сам овим учинком, играли смо против Будућности Цедевите, ишли у госте Партизану и Олимпији тако да је ово изнад очекивања. Ми смо се тајно надали и били би срећни са три побједе, а задовољни и са двије. Идеална ситуација, али не смијемо да полетимо, да нам се не деси као послије побједа над Будућности и Цедевитом, да не почнемо да славимо мало превише, да се сврставамо у круг фаворите и четити најбоље екипе. Нисмо ми ту, ми смо екипа која треба да се бори за опстанак, а кораком да дође што прије до тог циља”.

Након одласка Дорела Рајта у Бамберг очекује се долазак новог појачања, али Бајић не жели много да открива.

''Засад нема ништа. Не мора значити да неће да буде. Видите и сами да имамо десет играча у ротацији, синоћ нисам могао да одрадим квалитетн тренинг пет на пет. Ова два млада играча имали су утакмицу са другим тимом. Да ли нам треба играча у ростеру – сигурно да треба. Али треба сјести са управом, направићемо анализу па ћемо видјети шта даље”, рекао је Бајић. 

Кошаркаш Игокее Никола Гајић такође је апострофирао одбрану као кључ успјеха у дуеалу са ФМП-ом.

"Честитам ФМП-у на фер  и коректној игри, хвала људима који су дошли да нас подрже, то нам значи доста. Вратили смо се нашој одбрани, на мали број кошева, оно што Игокеа већ сезонама игра. То нам је био циљ, да послије двије катастрофалне одбрамбене утакмице  на мали број поена, што смо испоштовали. Могли смо много боље у нападу. Свакако да побједа значи доста, дићи ће нам самопоуздање, поготово одласком Дорела унијела се несигурност, али показали смо да смо тим, да играмо један за другог и да можемо да играмо против сваког у овој лиги", истакао је Гајић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар