Bajić: Sad ne smijemo da poletimo!

Trener Igokee poslije pobjede nad FMP-om ne želi euforiju i podsjeća na problem s kojima se šampion BiH suočava od starta sezone.

Košarka 30.10.2017 | 18:30
Bajić: Sad ne smijemo da poletimo!
Igokea je poslije dva vezana poraza u kojima je primila 225 poena, odigrala mnogo bolje u osbrani protiv FMP-a i upisala pobjedu 75:65 u Laktašima.

Trener igokee Dragan Bajić poslije trijumfa istakao je upravo da je ključna činjenica da je njegova ekipa primila samo 65 poena. 

"Čestitke na pobjedi mojim igračima i FMP-u na fer i korektnoj borbi. Za nas veoma bitna pobjeda, došla je u prvom trenutku. Nije sve bilo idealno u našem timu. Dolaskom i odlaskom Rajta morali smo mnoge stvari eskpresno brzo korigovati, da se prilagođavamo. Trebalo je napadačku igru prilagoditi njemu i trebalo je ostale glave posložiti, da momci ostanu skoncentrisani. Još gore je bilo kada je otišao, morali smo stanje vratiti na ono stanje koje smo gradili dva mjeseca kroz pripremne utakmice. Imali smo nekoliko dana vremena da se pripremimo za nezgodnu ekipu FMP. Što je najbitnije na ovoj utakmici ni u jednoj četvrtini nismo primili 25 poena, 65 poena smo primili što je za svaku pohvalu. Dobro smo funkcionisali od igre 1:1 pa do svih ostalih segmenata kada je odbrana u pitanju”, rekao je Bajić.

Dva poraza poljuljali su Igokeu, a pobjeda će mnogo značiti šampionu BiH pred duel sa Zadrom. Taj meč igra se u petak, a Bajić podsjeća na činjenicu da njegova ekipa ima roster od samo deset igrača.

“Pobjeda je bitna za samopouzdanje ekipe. U petak već igramo sa Zadrom, pokušaćemo se spremiti za novu pobjedu. Ja se bojim da mi nemamo dovoljno igrača. Nikola Jevtović je jue bio pod virusom, danas je došao na svoju odgovornost da odigra utakmicu. Ponjavić ima problema sa ramenom, isto je asistirao da dođe da pomogne. Na klupi imamo deset igrača, to nema nijedan klub u ligi.To je najveći problem što nemamo dovoljno zdravih igrača, ali šta je tu je. Moramo se okrenuti narednoj  utakmici, da se usredsredimo i pripremimo za Zadar. Znamo da imaju jednu pobjedu i da će biti pod imperativom pobjede. To će možda biti lakše za nas, oni će biti pod pritiskom, a mi nakon ove pobjede imamo 3-3 u šest kola”.



Nakon šest kola Igokea ima skor tri pobjede i tri poraza…

“Zadovoljan sam ovim učinkom, igrali smo protiv Budućnosti Cedevite, išli u goste Partizanu i Olimpiji tako da je ovo iznad očekivanja. Mi smo se tajno nadali i bili bi srećni sa tri pobjede, a zadovoljni i sa dvije. Idealna situacija, ali ne smijemo da poletimo, da nam se ne desi kao poslije pobjeda nad Budućnosti i Cedevitom, da ne počnemo da slavimo malo previše, da se svrstavamo u krug favorite i četiti najbolje ekipe. Nismo mi tu, mi smo ekipa koja treba da se bori za opstanak, a korakom da dođe što prije do tog cilja”.

Nakon odlaska Dorela Rajta u Bamberg očekuje se dolazak novog pojačanja, ali Bajić ne želi mnogo da otkriva.

''Zasad nema ništa. Ne mora značiti da neće da bude. Vidite i sami da imamo deset igrača u rotaciji, sinoć nisam mogao da odradim kvalitetn trening pet na pet. Ova dva mlada igrača imali su utakmicu sa drugim timom. Da li nam treba igrača u rosteru – sigurno da treba. Ali treba sjesti sa upravom, napravićemo analizu pa ćemo vidjeti šta dalje”, rekao je Bajić. 

Košarkaš Igokee Nikola Gajić takođe je apostrofirao odbranu kao ključ uspjeha u duealu sa FMP-om.

"Čestitam FMP-u na fer  i korektnoj igri, hvala ljudima koji su došli da nas podrže, to nam znači dosta. Vratili smo se našoj odbrani, na mali broj koševa, ono što Igokea već sezonama igra. To nam je bio cilj, da poslije dvije katastrofalne odbrambene utakmice  na mali broj poena, što smo ispoštovali. Mogli smo mnogo bolje u napadu. Svakako da pobjeda znači dosta, dići će nam samopouzdanje, pogotovo odlaskom Dorela unijela se nesigurnost, ali pokazali smo da smo tim, da igramo jedan za drugog i da možemo da igramo protiv svakog u ovoj ligi", istakao je Gajić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar