“Ако сам издајник, нека ми сви суде“

Специјални повјереник хрватске владе за Агрокор Анте Рамљак признао је данас да ролл-уп уговор о том концерну није добро искомунициран са јавношћу и истакао да, ако је питање његове смјене велеиздаја и ако неко сматра да су одређене клаузуле намјерно стављене у тај документ, он је, каже, спреман да му сви суде.

Регион 26.10.2017 | 16:14
“Ако сам издајник, нека ми сви суде“
"Гарантујем вам, нема никаквих државних гаранција, порески обвезници нису дали новац за овај кредит и неће плати", рекао је Рамљак након састанка Ванредне управе и Агрокорових добављача.

Рамљак је најприје новинарима подијелио попис кредитора који су учествовали у ролл-упу, а потом истакао:

"Апсолутно сматрам да уговор можда није добро искомунициран с цијелокупном јавности. Сад се појављује као актуалан, а потписан је у јуну мјесецу. Уговор није од јуче. Замислите се зашто се баш то у овом тренутку актуализује. Ако је питање моје смјене велеиздаја, ако ви сматрате да сам ја намјерно ставио ту клаузулу, да онда сам ја велеиздајник ове државе и у реду је онда да ме сви осудите", рекао је Рамљак, пренијели су хрватски медији.

Спреман је, казао је, да га испитају чланови саборске Комисије за Агрокор.

Објашњавајући своју позицију према том уговору, Рамљак је рекао да се ту поставља питање може ли њега да смијени влада и да ли о томе одлучују кредитори.

"Гледајте, наравно да влада може у сваком тренутку да ме смијени. Наравно да кредитори о томе не одлучују. У случају да се то догоди у том тренутку наступају околности у којима повјереници одлучују да ли ће ићи на подизање каматне стопе уговорене уговором и процјењују хоће ли неко ко долази умјесто мене испунити планове. То је цијели смисао те клаузуле'''', прецизирао је Рамљак.

Он је подсјетио да је уговор потписан у условима, како је рекао, највеће нестабилности, када су сви процјењивали да је немогуће добити кредит.

То је, казао је, био тренутак када је пала је коалиција ХДЗ-а и Моста...

"У таквим условима смо разговорали. Они су инсистирали тада да се угради та клаузала која није спорна, у случају да дође до промјене околности", казао је Рамљак.

Одговарајући на писање медија да се са представницима фонда Книгхтхеад састао прије увођења Леx Агрокора, Рамљак тврди да то нема везе једно са другим.

"Рекао сам да сам био консултован и за финансијски дио закона. Тада је у Загребу боравио огроман број људи из правних и финансијских институција и сви су тражили састанке са сваким. Нико ме није питао јесам ли се нашао са Сбербанком у том тренутком. Да, јесам. С ВТБ-ом, са Загребачком банком... Зашто су ме тражили? Ја 20 година радим овај посао, 20 година сам човјек на овом тржишту. Било који пословни човјек који дође у Хрватску и жели да се инфромише о финансијском стању, на листи од 10 имена има и моје име", одговара Рамљак.

Тврди и да не зна по којој је цијени Книгхтхеад купио обвезнице, али они су, каже, купили обвезнице и Агрокор мора да врати цијели дуг.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Е ба

26.10.2017 14:16

Десава ли се ста у региону?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зилет

26.10.2017 16:17

Није овај издајник треба га за преседника хрватске да их сто прије унисти

Name

РЕ ЗИЛЕТ

26.10.2017 16:58

Ма какав гдје це он бити издајник. Требају му јос и остету платити сто га оптузују.

Name

Пери

26.10.2017 16:52

даћемо им доду и готови за мјесец банкрот ко и ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

26.10.2017 21:26

МЕНИ ЛИЧНО ЈЕ РАМЉАК ОСТАВИО У САРАЈЕВУ УТИСАК НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА ШТАМПУ ЈЕДНОГ ПРЕПЛАШЕНОГ ЧОВЈЕКА КОЈИ НИЈЕ МОГАО ПЕТ РЕЧЕНИЦА СКЛОПИТИ.ТАД САМ ПОМИСЛИЛА ОВО СУ ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

26.10.2017 23:04

ПРОБЛЕМ АГРОКОРА МОЗЕ ЈЕДИНО РИЈЕСИТИ ДОДИК СА СВОЈОМ ЕКИПОМ, ТЕГЕЛТИЈОМ,ШПИРИЦЕМ,РАДМАНОВИЦЕМ,ДАВИДОВИЦИ СВИ,МИЛИНОВИЦ,ЛАЗО ЂУРДЕВИЦ, МИЛЕ РАДИСИЦ, ЧИЦИЦ, И СПЕЦИЈАЛЦИ ПО ОДЛУЦИ САВЈЕТНИКА.ЗА 48 ЦАСОВА НЕЦЕ СЕ ЗМАТИ НИ ГДЈЕ СУ ПОСТОЈА ЛИ ОБЈЕКТИ, А ДУГОВИ ПОРАВНАТИ.ТОДОРИЦУ 10%,МИЛИ И СТЕЦАЈНОЈ ГРУПИ 90% ДОК СТВАРНИ ДУЗНИЦИ МОРАЈУ ЦЕКАТИ МАЛИ И ВЕЛИЛИ КРЕДИТ.ОД КОГА ЦЕКАТИ ЗНАЈУ ПТИЦЕ.ЗЕЉКАУ АНГАЗОВАТИ У СВОЈСТВУ ПРЕВИДИОЦА ИАКО ЈР др.ПОЛИТИЦКИХ НАУКА ЈЕР ЦЕ ТУ БИТИ ЊИХ КОЈИ ГОВОРЕ ВИСЕ ЈЕЗИКА, ПА МИЛЕ НЕРАЗУМИЈЕ СВЕ.