Нови Савићевић или Мијатовић?

"Црногорски клупски фудбал није мерило за квалитет, нити се на основу учинка неког младог играча на нашим теренима може, са великом сигурношћу, говорити да је реч о будућем репрезентативцу или интернационалцу, али то што ради Никола Крстовић, нападач Зете, не може да прође незапажено".

Регион 22.10.2017 | 15:30
Нови Савићевић или Мијатовић?
Тим речима подгоричке Вијести пишу о новој великој нади црногорског фудбала, момку који ће тек 5. априла наредне године постати пунолетан, а у 2017, у прволигашкој конкуренцији, већ је постигао 14 голова.
 
„Такав играч се није појавио у Црној Гори у протеклих десет година“, каже Душко Влаисављевић, који је младом Крстовићу у другом делу прошле сезоне указао максимално поверење, промовисао га у првотимца када је имао само 16 година.

У првом мечу као стартер, у дуелу са Јединством, 25 дана пре 17. рођендана, постигао је два гола, до краја прошле сезоне још пет, од којих су три била за победу, против Рудара, Младости и Будућности. Током лета се уписао у листу стрелаца и на европској сцени, дао је гол Жељезничару у квалификацијама за Лигу Европе.

У првих 12 кола актуелног шампионата достигао је учинак из прошле сезоне, а у суботу, на сусрету са Комом, остварио је први хет-трик у каријери.



„Крстовић се разликује од огромне већине црногорских фудбалера, посебно младих, по томе што у сваку утакмицу улази као да је прва и најважнија. Има велику жељу за доказивањем, за головима, нема у његовој игри резерве, нити се задовољава оним што је урадио. Стално играчима говорим да се у фудбалу највише, па и једино, цени оно што направиш на последњој утакмици. То је Крстовић схватио на прави начин“, каже његов бивши тренер.

Овај момак има, сматра Влаисављевић, све карактеристике правог голгетера.

„Снажан је, довољно брз, користи обе ноге, поправио је и игру главом. Изузетно је енергичан, стално иде напред, напада и играче и простор, има добру радну етику и велики мотив да буде још бољи“, истиче Влаисављевић.

За њега нема дилеме – Никола Крстовић је благо црногорског фудбала, али прави изазови тек предстоје.

„Нагло је скренуо пажњу на себе и врло је важно какав ће бити следећи корак у његовој каријери. За младог играча најважније је да игра. Одлазак у велики клуб, у паклену конкуренцији, и место на клупи никако није решење. Избор наредног клуба је веома битан, и ако се то све сложи како треба, пред њим је велика каријера“, закључио је Душко Влаисављевић у интервјуу за "Вијести".



(Вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар