Novi Savićević ili Mijatović?

"Crnogorski klupski fudbal nije merilo za kvalitet, niti se na osnovu učinka nekog mladog igrača na našim terenima može, sa velikom sigurnošću, govoriti da je reč o budućem reprezentativcu ili internacionalcu, ali to što radi Nikola Krstović, napadač Zete, ne može da prođe nezapaženo".

Region 22.10.2017 | 15:30
Novi Savićević ili Mijatović?
Tim rečima podgoričke Vijesti pišu o novoj velikoj nadi crnogorskog fudbala, momku koji će tek 5. aprila naredne godine postati punoletan, a u 2017, u prvoligaškoj konkurenciji, već je postigao 14 golova.
 
„Takav igrač se nije pojavio u Crnoj Gori u proteklih deset godina“, kaže Duško Vlaisavljević, koji je mladom Krstoviću u drugom delu prošle sezone ukazao maksimalno poverenje, promovisao ga u prvotimca kada je imao samo 16 godina.

U prvom meču kao starter, u duelu sa Jedinstvom, 25 dana pre 17. rođendana, postigao je dva gola, do kraja prošle sezone još pet, od kojih su tri bila za pobedu, protiv Rudara, Mladosti i Budućnosti. Tokom leta se upisao u listu strelaca i na evropskoj sceni, dao je gol Željezničaru u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U prvih 12 kola aktuelnog šampionata dostigao je učinak iz prošle sezone, a u subotu, na susretu sa Komom, ostvario je prvi het-trik u karijeri.„Krstović se razlikuje od ogromne većine crnogorskih fudbalera, posebno mladih, po tome što u svaku utakmicu ulazi kao da je prva i najvažnija. Ima veliku želju za dokazivanjem, za golovima, nema u njegovoj igri rezerve, niti se zadovoljava onim što je uradio. Stalno igračima govorim da se u fudbalu najviše, pa i jedino, ceni ono što napraviš na poslednjoj utakmici. To je Krstović shvatio na pravi način“, kaže njegov bivši trener.

Ovaj momak ima, smatra Vlaisavljević, sve karakteristike pravog golgetera.

„Snažan je, dovoljno brz, koristi obe noge, popravio je i igru glavom. Izuzetno je energičan, stalno ide napred, napada i igrače i prostor, ima dobru radnu etiku i veliki motiv da bude još bolji“, ističe Vlaisavljević.

Za njega nema dileme – Nikola Krstović je blago crnogorskog fudbala, ali pravi izazovi tek predstoje.

„Naglo je skrenuo pažnju na sebe i vrlo je važno kakav će biti sledeći korak u njegovoj karijeri. Za mladog igrača najvažnije je da igra. Odlazak u veliki klub, u paklenu konkurenciji, i mesto na klupi nikako nije rešenje. Izbor narednog kluba je veoma bitan, i ako se to sve složi kako treba, pred njim je velika karijera“, zaključio je Duško Vlaisavljević u intervjuu za "Vijesti".(Vijesti.me)

Komentari / 0

Ostavite komentar