Црвена потјерница за Тодорићем

Жупанијско државно тужилаштво у Загребу данас је у поподневним сатима расписало је међународну потјерницу за Ивицом Тодорићем.

Регион 21.10.2017 | 16:19
Црвена потјерница за Тодорићем
 "Жупанијско државно одвјетништво у Загребу је, у оквиру подузимања радњи из своје надлежности, а слиједом рјешења Жупанијског суда у Загребу о одређивању притвора за првоосумњиченог хрватског држављанина, у складу с чланом 566. ЗКП-а издало потјерницу против тог првоосумњиченог", потврдила је портпарол Државног тужилаштва (ДОРХ) Мартина Михордин за хрватске медије.

Најтраженији човјек још није у Хрватској, а не зна се ни да ли је у Великој Британији.

У међувремену Жупанијски суд у Загребу блокирао је сву његову имовину. Тиме је одобрен захтјев Државног тужилаштва како би се, након што процес једног дана буде завршен, осигурала наплата штете. Блокада се односи и на 55.000 квадратних метара Кулмерових двора гдје је четвртина имања уписана на Ивицу Тодорића.

ДОРХ је наводно ставио блокаду и на његове некретнине у Клоштар-Иванићу, Чазми и Кутини.

Нагађа се да је у Лондону, али још увијек нема потврде те информације. Ако је тачно да се скрива у Лондону, Велика Британија имат ће рок од 60 дана за изручење. Како Тодорић тврди да је жртва политичког прогона, процедура изручења могла би бити сложенија, пише ХРТ.

Оно што се још такође чека је одлука ванрасправног вијећа с обзиром на то да је тужилаштво поднијело жалбу на одбацивање притвора за 14 осумњичених међу којима је и Анте Тодорић, а одлука би према неким информацијама требала бити позната средином идуће седмице. Притвор је одређен само за Ивицу Тодорића због опасности од утјецаја на свједоке. Сви осумњичени терете се за више кривичних дјела против привреде и кривична дјела кривотворења, односно за злоупотребе у привредном пословању, кривотворење исправа и незаконито вођење пословних књига.

(Н.Н.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дуг Неколико Милијарди

21.10.2017 14:30

А, ја мислио да Колиндица иде код Путина да га нарузи сто је Србији испоруцио мигове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој ,јој,

21.10.2017 17:16

Кога ти хрвати праве глупим ;сама власт организирала оривремено бегство,да смире страсти потразитеља:каква лудост водства. (и колиндица се упуцује Путину,оцекујуци награду за посет :1.12 мљ евров :уколило је то то "онса је Путин полудео ,и кало казе це обестетити руски народ .зна он собро какву озјаву је дао.

Name

Нека дође у Републику Српску

21.10.2017 14:31

Нека дође код Додика у Републику Српску и неће му се ништа десити... код Додика су такви пожељни...може у Републици Српској постати и главни Ревизир или директор ИРБ банке,уствари може шта хоће и неће одговарати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требало је одвјетништво позвати ЈОВУ РАДУКИЋА

21.10.2017 14:46

Требао је Загреб позвати Ревизора Републике Српске ЈОВУ РАДУКИЋА и Тоторић би био чист. РАДУКИЋЕВ извјештаји би теретио државу и морали би Тоторића обештетити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

држава

21.10.2017 15:20

Хоће Хрвати да имају државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех комсије, драге комсије

21.10.2017 19:35

Тодориц је дакле заслузан за дуг од пар милијарди, а у питању је приватни капитал. А ста са дугом од преко 70 милијарди еура, ко тај дуг направи?

ОДГОВОРИТЕ