Crvena potjernica za Todorićem

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu danas je u popodnevnim satima raspisalo je međunarodnu potjernicu za Ivicom Todorićem.

Region 21.10.2017 | 16:19
Crvena potjernica za Todorićem
 "Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju pritvora za prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina, u skladu s članom 566. ZKP-a izdalo potjernicu protiv tog prvoosumnjičenog", potvrdila je portparol Državnog tužilaštva (DORH) Martina Mihordin za hrvatske medije.

Najtraženiji čovjek još nije u Hrvatskoj, a ne zna se ni da li je u Velikoj Britaniji.

U međuvremenu Županijski sud u Zagrebu blokirao je svu njegovu imovinu. Time je odobren zahtjev Državnog tužilaštva kako bi se, nakon što proces jednog dana bude završen, osigurala naplata štete. Blokada se odnosi i na 55.000 kvadratnih metara Kulmerovih dvora gdje je četvrtina imanja upisana na Ivicu Todorića.

DORH je navodno stavio blokadu i na njegove nekretnine u Kloštar-Ivaniću, Čazmi i Kutini.

Nagađa se da je u Londonu, ali još uvijek nema potvrde te informacije. Ako je tačno da se skriva u Londonu, Velika Britanija imat će rok od 60 dana za izručenje. Kako Todorić tvrdi da je žrtva političkog progona, procedura izručenja mogla bi biti složenija, piše HRT.

Ono što se još takođe čeka je odluka vanraspravnog vijeća s obzirom na to da je tužilaštvo podnijelo žalbu na odbacivanje pritvora za 14 osumnjičenih među kojima je i Ante Todorić, a odluka bi prema nekim informacijama trebala biti poznata sredinom iduće sedmice. Pritvor je određen samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

(N.N.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dug Nekoliko Milijardi

21.10.2017 14:30

A, ja mislio da Kolindica ide kod Putina da ga naruzi sto je Srbiji isporucio migove.

ODGOVORITE
Name

Joj ,joj,

21.10.2017 17:16

Koga ti hrvati prave glupim ;sama vlast organizirala orivremeno begstvo,da smire strasti potrazitelja:kakva ludost vodstva. (i kolindica se upucuje Putinu,ocekujuci nagradu za poset :1.12 mlj evrov :ukolilo je to to "onsa je Putin poludeo ,i kalo kaze ce obestetiti ruski narod .zna on sobro kakvu ozjavu je dao.

Name

Neka dođe u Republiku Srpsku

21.10.2017 14:31

Neka dođe kod Dodika u Republiku Srpsku i neće mu se ništa desiti... kod Dodika su takvi poželjni...može u Republici Srpskoj postati i glavni Revizir ili direktor IRB banke,ustvari može šta hoće i neće odgovarati...

ODGOVORITE
Name

Trebalo je odvjetništvo pozvati JOVU RADUKIĆA

21.10.2017 14:46

Trebao je Zagreb pozvati Revizora Republike Srpske JOVU RADUKIĆA i Totorić bi bio čist. RADUKIĆEV izvještaji bi teretio državu i morali bi Totorića obeštetiti.

ODGOVORITE
Name

država

21.10.2017 15:20

Hoće Hrvati da imaju državu.

ODGOVORITE
Name

Eh komsije, drage komsije

21.10.2017 19:35

Todoric je dakle zasluzan za dug od par milijardi, a u pitanju je privatni kapital. A sta sa dugom od preko 70 milijardi eura, ko taj dug napravi?

ODGOVORITE