ЛШ: Харизматични, забавни губитник - Јирген Клоп!

Ливерпул у доброј позицији, изгубили смо само двапут! „Краси нас самопоуздање“, каже немачки стратег.

Фудбал 17.10.2017 | 11:45
ЛШ: Харизматични, забавни губитник - Јирген Клоп!
Кад је дошао звали су га „Нормал Оне“. Сад је све само не баш нормална ситуација у Ливерпулу, јер Јирген Клоп за две године на Енфилду није баш убедио навијаче да је вредан посла какав се очекује на клупи трофејног клуба.

Притисак у његовим ушима расте, може се чути и пред гостовање Марибору у Лиги шампиона, па су га новинари појачали питањем да је, за разлику од Фабија Капела или Жозеа Муриња, харизматичнији тренер, али да за разлику од Италијана и Португалца има мање успеха кад су трофеји у питању.

„Дакле, кажете да сам харизматичан, забаван губитник“, запитао се Немац уочи трећег кола елитног купа.

После прва два ситуација није баш добра за Црвене, имају два бода и навијачима је доста изговора. А чини се да управо за њима посеже Клоп кад хвали свој начин вођења тима.

„Краси нас самопоуздање. У доброј смо позицији. Лако је сетити се колико напорно смо се борили да бисмо играли Лигу шампиона. Нема шансе да ротирам играче у Марибору. Лига шампиона је последње место на којем бих урадио тако нешто. Суботње издање против Манчестер јунајтеда би требало да нас охрабри. Морамо да останемо храбри и концентрисани“.

У одбрану својих ставова, додао је:

„Изгубили смо само две утакмице од почетка сезоне. Једну у Лига купу и једну од Манчестер Ситија, кад смо остали са десеторицом на терену. Чак 99 одсто тимова на свету би у таквој ситуацији изгубило од Грађана“.

Расположење би свакако поправила победа у Људском врту (уторак, 20.45).

„У неким тренуцима домаћин ће бити компактан. Морамо да будемо спремни за њихов стил. Биће захтевна утакмица високог интензитета“, додао је Јирген Клоп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар