LŠ: Harizmatični, zabavni gubitnik - Jirgen Klop!

Liverpul u dobroj poziciji, izgubili smo samo dvaput! „Krasi nas samopouzdanje“, kaže nemački strateg.

Fudbal 17.10.2017 | 11:45
LŠ: Harizmatični, zabavni gubitnik - Jirgen Klop!
Kad je došao zvali su ga „Normal One“. Sad je sve samo ne baš normalna situacija u Liverpulu, jer Jirgen Klop za dve godine na Enfildu nije baš ubedio navijače da je vredan posla kakav se očekuje na klupi trofejnog kluba.

Pritisak u njegovim ušima raste, može se čuti i pred gostovanje Mariboru u Ligi šampiona, pa su ga novinari pojačali pitanjem da je, za razliku od Fabija Kapela ili Žozea Murinja, harizmatičniji trener, ali da za razliku od Italijana i Portugalca ima manje uspeha kad su trofeji u pitanju.

„Dakle, kažete da sam harizmatičan, zabavan gubitnik“, zapitao se Nemac uoči trećeg kola elitnog kupa.

Posle prva dva situacija nije baš dobra za Crvene, imaju dva boda i navijačima je dosta izgovora. A čini se da upravo za njima poseže Klop kad hvali svoj način vođenja tima.

„Krasi nas samopouzdanje. U dobroj smo poziciji. Lako je setiti se koliko naporno smo se borili da bismo igrali Ligu šampiona. Nema šanse da rotiram igrače u Mariboru. Liga šampiona je poslednje mesto na kojem bih uradio tako nešto. Subotnje izdanje protiv Mančester junajteda bi trebalo da nas ohrabri. Moramo da ostanemo hrabri i koncentrisani“.

U odbranu svojih stavova, dodao je:

„Izgubili smo samo dve utakmice od početka sezone. Jednu u Liga kupu i jednu od Mančester Sitija, kad smo ostali sa desetoricom na terenu. Čak 99 odsto timova na svetu bi u takvoj situaciji izgubilo od Građana“.

Raspoloženje bi svakako popravila pobeda u Ljudskom vrtu (utorak, 20.45).

„U nekim trenucima domaćin će biti kompaktan. Moramo da budemo spremni za njihov stil. Biće zahtevna utakmica visokog intenziteta“, dodao je Jirgen Klop.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar