Сумња се на нови терористички акт

Британске власти данас настављају потрагу за осумњиченима за напад на воз у подземној железници у Лондону, у којем је повређено 29 особа, док је на стотине војника распоређено широм земље.

Свијет 16.09.2017 | 09:58
Сумња се на нови терористички акт
Власти су повећале ниво опасности од тероризма на "критичан" касно синоћ, након што је бомба делимично експлодирала током јутарње гужве у саобраћају, што значи да владине оперативне снаге верују да би могао да уследи још један напад, наводи данас АП.

Војници ће се данас придружити полицајцима на јавним местима како би спречили евентуалне нападе после јучерашње експлозије у лондонском метроу.

Напад се догодио јуче ујутро у возу на лондонској метро станици "Парсонс грин", а полиција га је прогласила терористичким актом. За сада нико није ухапшен.

Екстремистичка организација Исламска џава преузела је одговорност за тај напад, а саопштење о преузимању одговорности објавила је новинска агенција Исламске државе Амак, пренео је Ројтерс.

Британска служба безбедности идентификовала је јуче осумњиченог за умешаност у напад на воз у Лондону уз помоћ снимака са сигурносних камера, јавио је Скај Њуз, цитирајући снаге безбедности.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоки

16.09.2017 08:23

Ма какав терористицки напад,каква небулоза,па то је био несретан слуцај исти као онај кад је један цовијек улетио аутомобилом медју вјернике Муслимане кад су исли са молитве из дзамије за вријеме бјиховог празника Бајрама,то није био тероризам.Каква дрскост и подлост.Није то ниста сто Вам раде, ста Ви радите њима у њиховим земљама уз помоц НАТА и Америке. Бинбардовање Србије и убијање невини градјана није био тероризам,вец је само тероризам ако неко Вас цацка,једино тако се против Вас зла и НАТА мозе борити.Сто сте посијали и направили у свијету сад Вас стизе.Ви сте направили ИСИЛ и све остале организације да се боре за Вас против оних који Вам нису по мијери,е сад је Мецка у Васем двористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зоки

16.09.2017 10:43

Тако је пријатељу 11. септембар је исцениран да би био изговор за планине побијени муслимана сиром свијета а њихове земље биле опљацкане.