Откривена откупна клаузула Николе Максимовића!

Скупљи и од Матића. . . ! Само за одређене клубове.

Фудбал 08.09.2017 | 11:00
Откривена откупна клаузула Николе Максимовића!
Прошлог лета је Никола Максимовић био једна од звезда прелазног рока у Италији. Цело лето је трајало натезање Торино и Наполија око трансфера Максимовића, желкели су га и још неки клубови, да би се све у фимлсмком сценарију завршило последњег дана прелазног рока...

Максимовић је прешао у Наполи и постао најскупљи српски играч свих времена. Наполи је палтио 5.000.000 евра за позајмицу уз обавезан откуп уговора овог лета за додатних 25.000.000 евра. У склопу трансфера је Мирко Валдифјори отишао у Торину за додатних 3.500.000 евра, а били су укључени и бонуси за Максимовића у висини од 1.000.000 евра које он није остварио па је цео трансфер на крају коштао 28.500.000 евра.

Максимовић је у Наполи дошао као капитлано појачање, али у првој сезони није много играо. Само осам мечева у Серији А и по два у Лиги шампиона и Купу Италије. Међутим, клуба са Сан Паола и даље озбиљно рачуна на Максимовића као битног играча, а италијански медији су данас објавили и колико би коштао одлазак Србина из Напуља.

У јавност је процурила висина Николине откупне калузуле. Клуб који жели да откупиМаксимовића од Наполија мораће да искешира 55.000.000 евра за његову слободу. И то важи само за клубове ван Италије, док за италијанске клубове нема фиксног обештећења с обзиром на Наполијево лоше искуство са Јувентусом и Игуаином.

Уколико би неки инострани клуб у будућности платио клаузулу за Максимовића, он би опет постао најскупљи српски играч свих времена пошто му је рекорд овог лета оборио НемањаМатић којег је Манчестер Јунајтед платио непуних 45.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар