Otkrivena otkupna klauzula Nikole Maksimovića!

Skuplji i od Matića. . . ! Samo za određene klubove.

Fudbal 08.09.2017 | 11:00
Otkrivena otkupna klauzula Nikole Maksimovića!
Prošlog leta je Nikola Maksimović bio jedna od zvezda prelaznog roka u Italiji. Celo leto je trajalo natezanje Torino i Napolija oko transfera Maksimovića, želkeli su ga i još neki klubovi, da bi se sve u fimlsmkom scenariju završilo poslednjeg dana prelaznog roka...

Maksimović je prešao u Napoli i postao najskuplji srpski igrač svih vremena. Napoli je paltio 5.000.000 evra za pozajmicu uz obavezan otkup ugovora ovog leta za dodatnih 25.000.000 evra. U sklopu transfera je Mirko Valdifjori otišao u Torinu za dodatnih 3.500.000 evra, a bili su uključeni i bonusi za Maksimovića u visini od 1.000.000 evra koje on nije ostvario pa je ceo transfer na kraju koštao 28.500.000 evra.

Maksimović je u Napoli došao kao kapitlano pojačanje, ali u prvoj sezoni nije mnogo igrao. Samo osam mečeva u Seriji A i po dva u Ligi šampiona i Kupu Italije. Međutim, kluba sa San Paola i dalje ozbiljno računa na Maksimovića kao bitnog igrača, a italijanski mediji su danas objavili i koliko bi koštao odlazak Srbina iz Napulja.

U javnost je procurila visina Nikoline otkupne kaluzule. Klub koji želi da otkupiMaksimovića od Napolija moraće da iskešira 55.000.000 evra za njegovu slobodu. I to važi samo za klubove van Italije, dok za italijanske klubove nema fiksnog obeštećenja s obzirom na Napolijevo loše iskustvo sa Juventusom i Iguainom.

Ukoliko bi neki inostrani klub u budućnosti platio klauzulu za Maksimovića, on bi opet postao najskuplji srpski igrač svih vremena pošto mu je rekord ovog leta oborio NemanjaMatić kojeg je Mančester Junajted platio nepunih 45.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar