Милојевић: Нека против Партизана сви поскидају дресове!

Још сутра им је дозвољено! Стратег црвено-белих пред 155. најважнији меч српског фудбала.

Фудбал 26.08.2017 | 15:15
Милојевић: Нека против Партизана сви поскидају дресове!
Европа је обезбеђена – сада је време за 155. вечити дерби и најважнију утакмицу српског фудбала. Тренер Црвене звезде Владан Милојевић добро зна важност сутрашње утакмице (19.00), иако је свестан да је његова екипа доживела психолошко пражњење након велике победе над Краснодаром.

Ипак, реванш плеј-офа Лиге Европе је већ архивиран и српски вицешампион је успресеђен само на окршај са вечитим ривалом.

„Ми се за дерби припремамо као и за сваку утакму. За нашу јавност је то утакмица са значајем више. Јако нам је значајна, с обзриом да нам је Партизан велики ривал и главни конкурент. Припремамо се као и за сваку утакмицу, видећемо у кваквом су стању играчи. Позитивна је ситуација, повреде се доста дешавају у тих 48 сати након меча, видећемо на тренингу ко је најспремнији. Мени су сви играчи који су регистровани у кокуренцији. Крстичић је на позицији коју смо тражили, има искуства, видећемо… У доброј је физичкој припреми, можда није 100 посто, али немамо комотитет времена, играчи морају што пре да буду на располагању“, рекао је Милојевић.

Новајлије су спремне да надоместе евентуални изостанак неког од стандардних првотимаца.

„Имамо Баиновића и Крстичића који су регистровани и на располагању, има још доста времена до утакмице. Играо сам доста пута дербије, тако и у млађим категоријама, мање сам дебитант од осталих из мог тима. Играчи су фокусирани само за утакмицу са Партизаном. Моји играчи морају да буду свесни да мотивација увек мора да постоји. Ту се играчи највише разликују“.

Имена ривала у групној фази као да су мало бацила у план сутрашњи меч, али Милојевић сматра да тога нема међу играчима.

„Не верујем да мањка мотивације, знамо да играмо против Партизана. Имамо три утакмице са њима, сви живе за те мече, то су најлепше утакмице. Партизан је такође направио излазак у Европу. Пражњење је саставни део спорта, психологија игра велику улогу, морате брзо да се спремите за следећа искушења и напоре, али немате превише времена да размишљате о томе. Нови циљеви и нови задаци, морате да се носите са тим“.

Биће то прави европски дерби, али у њима углавном нема превише лепоте, с обзиром да је набој изузетно велики.

„Ретки су дербији где можете да видите фасцинантно добар фудбал. Видећемо како ће то изгледати, па ћемо причати после утамице“.

Утакмица са Краснодаром је била изузетно емотивна, како за навијаче, тако и за играче Црвене звезде, па су Немања Радоњић и Гелор Канга добили жуте картоне због скидања дреса. Да ли ће то бити забрањено у вечитом дербију?

„Против Партизана - никад! Нека сви поскидају дресове, још сутра им је дозвољено“, уз осмех је поручио Милојевић.

Сви актери спектакла од претходног четвртка су били на висини за датка.

„Ми живимо да навијачи дођу да нас подрже, њихов удео је велики. У свакој победи сви имају свој део колача, биће нам и сутра велики ветар у леђа. На нама је да изађемо да се боримо и дамо све од себе“.

Милан Родић није издржао читав меч са Краснодаром, питање је да ли ће у потпуности бити спреман за 155. окршај вечитих ривала.

„Он је поново нагажен на истом месту где је имао прелом, али добро је да ништа није лошије него што је боло, па ћемо видети...“.

Милојевић је прилично реално гледа на готово невероватне успехе црвено-белих од његовог доласка у клуб.

„Звезда је велики клуб који се много воли, у тој љубави имате и превелика очекивања. У животу ништа није превише бело, нити ништа превише црно. Човек увек може да направи велике ствари уколико верује у себе, у своје сараднике и не прича превише. И ако ништа не урадите, а дали сте све од себе, битно је да сте поштени према себи и према својим сарадницима.У спорту морамо да избацимо страх, то вас спутава. Гол Канге је изузетно леп, ако у спорту нешто не покушате онда не можете да урадите. Играчи су ти који доносе одлуке. Зашто имате рецимо у Премијер лиги имате толико голова са дистанце. Публика у Енглеској подржава сваки покушај и то храбри играче. Волео бих да имамо више тога, јер тако нешто остаје у сећању“.

Дерби стиже у незгодном тренутку.

„Увек је незгодан тренутак онолико како га представите. То је тако како је, водим се са оним што нас очекује“.

Финиш прелазног рока такође не оптерећује превише Звездиног стратега.

„Не знам да ли ће неки играч да оде, мени је битно да припремим оно што треба својим саиграчима, а шта ће се догодити видећемо. Док је буде крај прелазног рока све је могуће, не само код нас, већ и у Европи. Размишљам само у правцу сутрашње утакмице. Мени као тренеру важно да имам играче које добро знам и који мене познају. Континуитет је битан, да су сви негде заједно. Ја сам први који ће дићи руку за долазак неког доброг играча. У последња два дана прелазног рока може да се догоди више него за три месеца. За мене ће бити вероватно најлепши тај први септембар. Сваки ми је играч битан, имамо велики број важних и квалитетних утакмица до децембра. Имамо одличну сарадњу и комуникацију са спортским сектором“.

Да ли ће поново бити простора за Бразилца Рикардиња?

„Рикардињо ради одлично. Ништа он специјално не ради оно што не ради од када је дошао. Он је добар и честит момак, морамо да му помогнемо, иде пауза, имамо врмена. Некоме треба више, потребна му је подршка и савет. Неко се лако прилагоди, некоме треба времена, а неко се и не прилагоди“, рекао је Милојевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар