Milojević: Neka protiv Partizana svi poskidaju dresove!

Još sutra im je dozvoljeno! Strateg crveno-belih pred 155. najvažniji meč srpskog fudbala.

Fudbal 26.08.2017 | 15:15
Milojević: Neka protiv Partizana svi poskidaju dresove!
Evropa je obezbeđena – sada je vreme za 155. večiti derbi i najvažniju utakmicu srpskog fudbala. Trener Crvene zvezde Vladan Milojević dobro zna važnost sutrašnje utakmice (19.00), iako je svestan da je njegova ekipa doživela psihološko pražnjenje nakon velike pobede nad Krasnodarom.

Ipak, revanš plej-ofa Lige Evrope je već arhiviran i srpski vicešampion je uspreseđen samo na okršaj sa večitim rivalom.

„Mi se za derbi pripremamo kao i za svaku utakmu. Za našu javnost je to utakmica sa značajem više. Jako nam je značajna, s obzriom da nam je Partizan veliki rival i glavni konkurent. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu, videćemo u kvakvom su stanju igrači. Pozitivna je situacija, povrede se dosta dešavaju u tih 48 sati nakon meča, videćemo na treningu ko je najspremniji. Meni su svi igrači koji su registrovani u kokurenciji. Krstičić je na poziciji koju smo tražili, ima iskustva, videćemo… U dobroj je fizičkoj pripremi, možda nije 100 posto, ali nemamo komotitet vremena, igrači moraju što pre da budu na raspolaganju“, rekao je Milojević.

Novajlije su spremne da nadomeste eventualni izostanak nekog od standardnih prvotimaca.

„Imamo Bainovića i Krstičića koji su registrovani i na raspolaganju, ima još dosta vremena do utakmice. Igrao sam dosta puta derbije, tako i u mlađim kategorijama, manje sam debitant od ostalih iz mog tima. Igrači su fokusirani samo za utakmicu sa Partizanom. Moji igrači moraju da budu svesni da motivacija uvek mora da postoji. Tu se igrači najviše razlikuju“.

Imena rivala u grupnoj fazi kao da su malo bacila u plan sutrašnji meč, ali Milojević smatra da toga nema među igračima.

„Ne verujem da manjka motivacije, znamo da igramo protiv Partizana. Imamo tri utakmice sa njima, svi žive za te meče, to su najlepše utakmice. Partizan je takođe napravio izlazak u Evropu. Pražnjenje je sastavni deo sporta, psihologija igra veliku ulogu, morate brzo da se spremite za sledeća iskušenja i napore, ali nemate previše vremena da razmišljate o tome. Novi ciljevi i novi zadaci, morate da se nosite sa tim“.

Biće to pravi evropski derbi, ali u njima uglavnom nema previše lepote, s obzirom da je naboj izuzetno veliki.

„Retki su derbiji gde možete da vidite fascinantno dobar fudbal. Videćemo kako će to izgledati, pa ćemo pričati posle utamice“.

Utakmica sa Krasnodarom je bila izuzetno emotivna, kako za navijače, tako i za igrače Crvene zvezde, pa su Nemanja Radonjić i Gelor Kanga dobili žute kartone zbog skidanja dresa. Da li će to biti zabranjeno u večitom derbiju?

„Protiv Partizana - nikad! Neka svi poskidaju dresove, još sutra im je dozvoljeno“, uz osmeh je poručio Milojević.

Svi akteri spektakla od prethodnog četvrtka su bili na visini za datka.

„Mi živimo da navijači dođu da nas podrže, njihov udeo je veliki. U svakoj pobedi svi imaju svoj deo kolača, biće nam i sutra veliki vetar u leđa. Na nama je da izađemo da se borimo i damo sve od sebe“.

Milan Rodić nije izdržao čitav meč sa Krasnodarom, pitanje je da li će u potpunosti biti spreman za 155. okršaj večitih rivala.

„On je ponovo nagažen na istom mestu gde je imao prelom, ali dobro je da ništa nije lošije nego što je bolo, pa ćemo videti...“.

Milojević je prilično realno gleda na gotovo neverovatne uspehe crveno-belih od njegovog dolaska u klub.

„Zvezda je veliki klub koji se mnogo voli, u toj ljubavi imate i prevelika očekivanja. U životu ništa nije previše belo, niti ništa previše crno. Čovek uvek može da napravi velike stvari ukoliko veruje u sebe, u svoje saradnike i ne priča previše. I ako ništa ne uradite, a dali ste sve od sebe, bitno je da ste pošteni prema sebi i prema svojim saradnicima.U sportu moramo da izbacimo strah, to vas sputava. Gol Kange je izuzetno lep, ako u sportu nešto ne pokušate onda ne možete da uradite. Igrači su ti koji donose odluke. Zašto imate recimo u Premijer ligi imate toliko golova sa distance. Publika u Engleskoj podržava svaki pokušaj i to hrabri igrače. Voleo bih da imamo više toga, jer tako nešto ostaje u sećanju“.

Derbi stiže u nezgodnom trenutku.

„Uvek je nezgodan trenutak onoliko kako ga predstavite. To je tako kako je, vodim se sa onim što nas očekuje“.

Finiš prelaznog roka takođe ne opterećuje previše Zvezdinog stratega.

„Ne znam da li će neki igrač da ode, meni je bitno da pripremim ono što treba svojim saigračima, a šta će se dogoditi videćemo. Dok je bude kraj prelaznog roka sve je moguće, ne samo kod nas, već i u Evropi. Razmišljam samo u pravcu sutrašnje utakmice. Meni kao treneru važno da imam igrače koje dobro znam i koji mene poznaju. Kontinuitet je bitan, da su svi negde zajedno. Ja sam prvi koji će dići ruku za dolazak nekog dobrog igrača. U poslednja dva dana prelaznog roka može da se dogodi više nego za tri meseca. Za mene će biti verovatno najlepši taj prvi septembar. Svaki mi je igrač bitan, imamo veliki broj važnih i kvalitetnih utakmica do decembra. Imamo odličnu saradnju i komunikaciju sa sportskim sektorom“.

Da li će ponovo biti prostora za Brazilca Rikardinja?

„Rikardinjo radi odlično. Ništa on specijalno ne radi ono što ne radi od kada je došao. On je dobar i čestit momak, moramo da mu pomognemo, ide pauza, imamo vrmena. Nekome treba više, potrebna mu je podrška i savet. Neko se lako prilagodi, nekome treba vremena, a neko se i ne prilagodi“, rekao je Milojević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar