Смијала се док сам жива горјела!

Аустралијанка српског порекла Дана Вулин (31) из Перта, коју је љубоморна жена спржила лице киселином, а потом живу запалила, ускоро издаје књигу у којој је описала све кроз шта је прошла последњих пет година.

Забава 24.08.2017 | 08:12
Смијала се док сам жива горјела!
У књизи је Дана детаљно описала више од 200 операција и стравукоју је преживела након што ју је Натали Димитровска у фебруару 2012. године брутално напала да јој се освети што је на једној забави разговарала с њеним мужем, пише Дејли мејл.

Дана је те вечери одмарала код куће кад је дошла Димитровска у друштву пријатеља Данијела. Димитровска је захтевала да јој Дана каже где јој је супруг иако они нису ни са чим били повезани. Избезумљена од љубоморе узела је боцу и полила је киселином.



''Махала је руком, а потом је замахнула с хемикалијом и просула ми је по лицу, рукама, прсима, свуда изнад струка. У секунди ме је захватила и ватра, у секунди је све било у пламену - раме, трбух, прса… Ватра се проширила на главу, коса ми је планула у секунди, а док сам дохватила нешто да скинем хемикалије које су ме гризле с лица, већ су ми и руке гореле'', написала је Дана у књизи "Wортх Фигхтинг Фор" (Вредно борбе).

Каже да се инстинктивно бацила на под и почела котрљати, али је тако само проширила ватру и на подручје око свога тела:

''Бол је била неподношљива, али сам кроз вриштање чула да Натали и Данијел беже и смеју ми се… Смејали су се док сам ја жива горела… Кад сам успела да устанем, ватра је била још гора, нисам могла ни да размишљам од силине бола. У паници сам се нагнула над лавабо и покушала да угасим ватру поливајући се''.

Дана је наставила да вришти и да дозива у помоћ док је њен пас цвилео, такође, у агонији. Била је свесна да јој хитно треба помоћ, иначе, неће преживети.



Док сам покушавала да дођем до улазних врата, осећала сам како ми кожа пада с прстију. Успела сам да их отворим и да дођем до суседног стана. Лупала сам по вратима и викала - написала је у књизи.

На крају је њене јауке чуо случајни пролазник који је вежбао у оближњој теретани. Дана данас каже да јој је Денис Ериксон спасио живот. Остао је с њом док није стигла хитна помоћ, преноси Јутарњи.хр.



У болници је прва два дана била у вештачкој коми због санирања тешких рана.



Натали Димитровска касније је осуђена на 17 година затвора, а Дана је прошла низ медицинских захвата који су јој скроз променили живот. Две трећине тела било јој је унакажено опекотинама трећег степена и 2,5 године је носила маску за лице која јој је, између осталог, помагала у зарастању рана. Годину и по дана је провела у болници, а кожа на прстима јој је комплетно замењена три пута.



''Нико није веровао да је овакав опоравак физички могућ. Осећам се као да сам освојила злато на Олимпијади. Ово је било тешко путовање од пет и по година'', рекла је Дана за Дејли мејл која је саму себе називала ‘модерним Франкенштајном’.

Њена књига "Wортх Фигхтинг Фор" (Вредно борбе) наћи ће се у продаји од 28. августа.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар