Весна: Престани да вређаш жене!

Испровоцирана негативним коментарима на рачун Ане Николић, књижевница и новинарка Весна Дедић, одлучила је да напише отворено писмо свима који су жестоко прозивали певачицу и то, као и обично, под лажним именима.

Забава 17.08.2017 | 21:51
Весна: Престани да вређаш жене!
Весну је опхођење и исмијавање жене која је родила дијете веома погодила, па је ријешила да напише отворено писмо, не само како би заштитила Ану, већ и женски род.



Њено отворено писмо преносимо у цијелости:

"…Не могу да напишем на почетку писма ни драги ни поштовани јер ти си мајмун. Не знам да ли си икада био у биоскопу, позоришту или прочитао неку књигу. Ипак, верујем да знаш да већина људи поштује глумице, певачице, новинарке, књижевнице јер им својим песмама, књигама,филмовима, представама и емисијама улепшавају живот. Али, ти то не гледаш тако. Као што сигурно презиреш да пропушташ пешаке на улици презиреш и када било која од тих жена нешто каже, а да теби није по вољи.



Уместо да узмеш да прочиташ књигу коју је нека од њих написала или одеш у позориште да је видиш како глуми ти пишеш по порталима коментаре препуне говора мржње. Знаш, требало би да буде кажњиво када се ругаш дамама које не познајеш и називаш их одвратним феминисткињама, алкохоличаркама, курвама, глупачама које треба линчовати или бар силовати", написала је списатељица и водитељка, а потом и поменула начин на који еј корисник интернета увредио Ану:

"Мајмуне, ја сам морала теби да се обратим у тренутку када си недавно познату певачицу чију је фотографију после порођаја супруг поставио на инстаграм назвао дебелом наказом, одвратном кучком која треба да се исели из земље колико је ружна! Мајмуне, ти њене песме можеш да не волиш и да пишеш детаљно због чега ти се не свиђају, али она је у тренутку када је родила дете свом супругу најлепша. Ти више волиш да гледаш слике нашминканих породиља уместо мајке којој се виде на лицу трагови бола?

Ти, као просечан мајмун сигурно знаш из историје имена добро удатих Српкиња, имена снајки Обреновића и Карађорђевића, Титових љубавница и жена, као и старлета које се ките именима актуелних политичара. Ти не знаш нити те се тиче ко је Јелисавета Начић, Даница Томић, Марија Магазиновић, Драга Љочић, Ксенија Атанасијевић… узгред биле су неописиво лепе, па пљујеш све жене које су се усудиле да каријеру и име направе сопственим учењем, трудом, снагом воље и талентом", написала је Весна и додала:



"Ја разумем да ти волиш да читаш новине у којима је све црно ,да за тебе све што се деси не ваља и да имаш разлог који те тера да свачији успех извргнеш сумњи, а свачију победу подсмеху. Ти, као просечан мајмун сигурно и не читаш текстове већ ти наслов и слика служе да искористиш могућност да кукавички, под лажним именом и без икаквих последица одређујеш меру свачијег успеха. А твој успех је што имаш коме да се ругаш до миле воље, а нећеш попити ни шамарчину? А зашто ја теби мајмуне пишем? Зато што ми се ових дана врзма рефрен песме "Јер мајмун ради што мајмун види" и што верујем да ће мајмуна бити све више ако им се не стане на пут.

И зато што верујем да је најбоља тактика против свих мајмуна да га удариш по џепу. Предлажем да се сваки коментар испод текста на порталу о било којој жени која има своју професију на коју плаћа порез наплаћује један динар ако садржи говор мржње. Цео приход да се уплати за помоћ деци коју је неки мајмун направио и заборавио да постоје. Ја сам противник забрана. Зато, пиши и даље, али плати порез на мржњу или бар буди мушко и стани испред брата, оца, мајке, кћерке, сина или мужа оне којој се ругаш да те бар пљуну…па ти мени да пишеш какав је осећај, чак и када нема сведока такве увреде. Мајмуне…"

Извор: Ало

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ЦИА

17.08.2017 20:16

Прави рецник балканске "даме"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

17.08.2017 21:06

Истина је рећи о ономе што јесте да јесте и ономе што није да није.Истина је да је твоја Ана коју здушно браниш пропагирала у јавностости на тв каналу са националном фреквенцијом како трудница конзумира цигарете и алкохол.Истина да је то наказно и то нема везе са тиме да ли је тај који је тако назвао одгледао цјелокупни репертоар београдских позоришта.Нико неће написати глумицама које су се оствариле у улози мајке ништа лоше јер се у јавности понашају пристојно.

Name

Р

17.08.2017 22:28

Нико и ниста. Климакс

Name

Зељко благи

17.08.2017 23:42

Свака ти цаст Весна

Name

СУПЕР

18.08.2017 01:13

СВАКАТИ. ЦАСТ. ГОСПОДЗО. БОГТЕ. БЛАГОСЛОВИО.

Name

Ико

18.08.2017 04:16

Оцигледно си се пронасао у тексту "мајмуне". Цим покусавас на све написано тразити оправдање за оне које је прозвала и поистовјецивати њено писање са мајмунским

Name

1974

19.08.2017 13:27

Не свиђа ми тај речник, али није Ана крива што је тако одгојена, или што се у свему томе хаосу нашла, њој као мајци треба пожелети све најбоље, а шта ће она од себе да ради то је њена слободна воља, како рече Свети Апостол Христов :Све нам је дозвољено, али нам није све на корист! Ми не смемо да је осуђујемо, јер ко је то од нас без греха?

Name

Фениx

20.08.2017 05:08

Људи, и мајмун има право да буде мајмун, и Ана има право да конзумира алкохол и ужива у цигаретама у трудноћи, и Весна има право да даа своје мишљење о обома. И ја имам право да ово све прокоментаришем али нико нема право да некога осуђује јер то може само Бог јер ми смо грешници.

Name

Право

20.08.2017 15:12

Зато што жене конзумирају цигарете и алкохол у трудноћи,а очеви користе наркотике рађају се дјеца са здравственим пеоблемима,па су им сви криви због тога и тражи се да скупљају новаx за њихово лијечење.Поред тога што смо бомбардовани бомбама са осиромашеним уранијумом,што имамо у најмању руку сумњив систем вакцинације новорођенчади мора се у медијима објаснинити да то што ради у тексту брањена пјевачица и њен муж треба осудити и навести као примјер шта млади људи не треба да раде.Њен изглед не треба коментарисати,али и медијји би у таквим ситуацијама могли да јавне личности не снимају у болничком кревету.

Name

Дуда

18.08.2017 12:43

Ти си гора од њега 100 x

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

19.08.2017 08:41

Млаћење празне сламе плус три селфија ауторице. Ништа паметно и конструктивно написано.

Name

ВангаВ.

19.08.2017 17:10

Јао, па немој да вређаш мајмуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуска

20.08.2017 15:41

Свака цаст Весна, ти си права мајка и зена, све похвале

ОДГОВОРИТЕ