Федерер се повукао, Надал је поново најбољи на свијету!

Шпанац ће од наредног понедељка опет бити на водећем месту АТП листе.  Федерер отказао Синсинати, Надал се враћа на врх! Швајцарски тенисер Роџер Федерер повукао се са турнира у Синсинатију, па се Рафаел Надал од понедељка враћа на прво место АТП листе после више од три године.

Тенис 14.08.2017 | 20:45
Федерер се повукао, Надал је поново најбољи на свијету!
Шпански тенисер Рафаел Надал ће од наредног понедељка поново бити први на АТП листи, пошто се Швајцарац Роџер Федерер повукао са мастерса у Синсинатију због повреде леђа.

Тренутно је први Британац Енди Мареј, али се и он повукао са турнира у Синсинатију пошто се није опоравио од повреде кука, па је од наредног понедељка, 21. августа, на првом месту на АТП листи требало да га замене или Надал или Федерер.

Федерер се повредио у финалу Роџерс купа у недељу, у поразу од Александра Зверева и неће учествовати на овонедељном турниру у Синсинатију.

Надал ће се вратити на прво место на АТП листи први пут од 6. јула 2014. године.

"Жао ми је што се повлачим са Мастерса у Монтреалу јер сам увек уживао играјући овде. Синсинати има неке од најбољих навијача на свету и свакако ће ми недостајати. Нажалост, повредио сам леђа у Монтреалу и морам да одмарам ове недеље", рекао је Федерер, преноси амерички Свет тениса.

Рафаел Надал се враћа на врх први пут од јула 2014. године, а смениће Ендија Мареја чија је игра од доласка на прво место била непрепознатљива.

Федерер је до сада освајао Синсинати седам пута и није хтео да ризикује повреду пред УС Опен. На Мастерсу у Синсинатију неће бити ни Марија који се повукао због повреде кука, док је Новак Ђоковић одраније одсутан због лакта.

Извор: Бета/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар