Анализа - видео: Подсјећа ли вас Сашин пут на некога?!

Дванаестог августа 2007. године Новак Ђоковић изашао је на Централни терен у Монтреалу где га је у финалу Роџерс купа чекао Роџер Федерер.

Тенис 14.08.2017 | 23:20
Анализа - видео: Подсјећа ли вас Сашин пут на некога?!
Ђоковић је у узбудљивом мечу који је трајао више од два сата и 10 минута славио резултатом 7:6 (7-2), 2:6, 7:6 (7-2) и стигао до своје друге Мастерс титуле.

Новак је претходно у Мајамију дошао до првенца тријумфом над Гиљермом Кањасом, да би у Канади постао први играч у историји тениса који је у последња три сусрета на турниру побеђивао тројицу најбољих тенисера на свету. 

У четвртфиналу је елиминисао Ендија Родика, да би у полуфиналу пао и Рафаел Надал, пре освајања тада шесте титуле у каријери. 

"Ово је најбољи турнир у досадашњој каријери", рекао је тада Ђоковић.



"Освојио сам Мастерс у Мајамију, али сам овде победио трећег, другог и првог на свету. Не могу да тражим више, играо сам ипресиван тенис целе недеље. Ово је остварење сна".

Округло деценију касније Ђоковићеву причу преписао је суперталентовани Александер Зверев – Немац је у Монтреалу подигао други пехар са турнира из серије 1.000, након импресивне победе над Роџером Федерером.

Швајцарац од почетка сезоне доминира на свим турнирима на којима се појави, али против расположеног Зверева није имао шансе и доживео је први пораз после 29 везаних тријумфа на Мастерсима и Гренд слемовима у 2017.

"Освајање две Мастерс титуле у истој години је нешто невероватно. Играо сам добро у Вашингтону где сам победио, а сада и овде. Две титуле у две недеље – фантастично. Осећам се сјајно и играм најбољи тенис у животу", истакао је 20-годишњи Саша.

Момак руског порекла рођен у Хамбургу, који ће од понедељка бити седми играч на АТП листи, такође је дошао до шестог трофеја, другог на најјачим турнирима који се играју у два добијена сета, а претходно је ту сласт осетио у Риму, надигравши управо Ђоковића.

Да коинциденција буде потпуна – баш као и Новаку, ово му је шести трофеј у каријери, чиме је поново потврдио да је најозбиљнији наследник генерације коју предводи "велика четворка".

"Осећам да играм на прави начин, довољно добро да будем где сам тренутно. Не мислим да ствари не иду природним путем, све је како треба. Нико није очекивао овакав резултат у 2017, сви су поносни, а ја сам срећан како се све одвија".

Уколико буде остварио само део онога што је учинио српски тенисер, јасно је да ће тенис имати нову велику звезду.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар