Партизан почиње припреме са 4 играча!

Кошаркаши Партизана почињу припреме за нову сезону у понедељак увече, а нови тренер Мирослав Николић ће прву прозивку извршити у СЦ Динамик на Дорћолу у 20х.  Само четворица на првом тренингу, Американци до краја седмице! Шта ће бити са Новицом, а шта са Вањом?

Кошарка 07.08.2017 | 15:15
Партизан почиње припреме са 4 играча!
Већ првог дана Николић ће наићи на "зид", имаће на располагању само четворицу играча – Вања Маринковић, Михајло Андрић, Никола Танасковић, Слободан Јовановић.

Није сигурно да ће сва четворица бити ту и када почну утакмице, јер се спекулише да би Маринковић могао да напусти Хумску 1 (помиње се Басконија), док ће се екипи крајем недеље придружити Американци Ијан Бејкер и Џејми Скин. 

Треће појачање од овог лета центар Обрад Томић ће у Београд доћи након обавеза са репрезентацијом Босне и Херцеговине у претквалификацијама за Светско првенство 2019, вероватно крајем наредне недеље. 

Како преноси "Спортски журнал", нема индиција да ли ће у тиму бити Новица Величковић, који трек треба да разговара са Николићем, а иако нису пронашли нови тим, Ђорђе Мајсторовић и Милош Копривица скоро извесно неће бити део црно-белог састава. 

Током августа Партизан би коначно требало да добије новог председника, кога чека од средине јуна када је оставку подне Никола Пековић. 

Клуб према речима спортског директора Драгана Тодорића функционише без новца, нови проблем је дуг према Еди Мурићу од 150.000 евра који мора бити исплаћен како би се избегла блокада ФИБА, а што се тиче нових појачања помиње се тренутно само једну – Исмет Сејфић.

Дошло време да Партизан крене.

Два месеца после елиминације у полуфиналу Суперлиге, црно-бели почињу припреме за нову сезону. По свему судећи, још једну транзициону, мада је тренер Мирослав Николић пре седам дана наговестио да ће у њој главни циљ бити опстанак у АБА лиги.

Колико је ситуација у Хумској 1 тешка најбоље илуструје вест да ће повратник за команде Парног ваљка пиштаљком дати знак за почетак првог тренинга  у Спортском центру „Динамик“. Не у „Пиониру, нити у Хали спортова, већ од 20 сати на Дорћолу. На истом месту где је минуле сезоне радио.

У овом тренутку Партизан на располагању има само седморицу сениора под уговорима. То су староседеоци Михајло Андрић, Никола Танасковић, Слободан Јовановић и Вања Маринковић, односно новајлије Џејми Скин, Ијан Бејкер и Обрад Томић. Спортски журнал пише да ће тандем Американаца доћи у Београд крајем седмице, а да ће се репрезентативац Босне и Херцеговине прикључити новим саиграчима кад заврши претквалификације за Светско првенство 2019. године.

То Мирославу Николићу отежава ионако неповољну ситуацију, поготово што још није прецизиран статус Вање Маринковића. Капитен ће почети припреме са клубом, међутим, питање је да ли ће их и завршити, јер на столу има понуду Баконије од које би црно-бели требало да добију 500.000 евра на име обештећења.

Журнал пише да би Николић тек требало ра разговара са Новицом Величковићем поводом евентуланог продужетка сарадње крилног центра са Партизаном. Извесно је да ће на првом тренингу бити и неколико јуниора, њихова имена још се не знају.

У односу на минулу сезону, црно-беле су напустили: Вил Хечер (Динамо Сасари), Урош Луковић (Морнар), Адин Врабац (Тенерифе), Стефан Пот (ФМП), Кенан Карахоџић (Уникаха), Стефан Бирчевић (Истанбул ББ), Бранислав Ратковица, Френк Робинсон и Џамонт Гордон, док су Ђорђе Мајсторовић и Милош Коривица завршили епизоде у Хумској 1.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар