Partizan počinje pripreme sa 4 igrača!

Košarkaši Partizana počinju pripreme za novu sezonu u ponedeljak uveče, a novi trener Miroslav Nikolić će prvu prozivku izvršiti u SC Dinamik na Dorćolu u 20h.  Samo četvorica na prvom treningu, Amerikanci do kraja sedmice! Šta će biti sa Novicom, a šta sa Vanjom?

Košarka 07.08.2017 | 15:15
Partizan počinje pripreme sa 4 igrača!
Već prvog dana Nikolić će naići na "zid", imaće na raspolaganju samo četvoricu igrača – Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Nikola Tanasković, Slobodan Jovanović.

Nije sigurno da će sva četvorica biti tu i kada počnu utakmice, jer se spekuliše da bi Marinković mogao da napusti Humsku 1 (pominje se Baskonija), dok će se ekipi krajem nedelje pridružiti Amerikanci Ijan Bejker i Džejmi Skin. 

Treće pojačanje od ovog leta centar Obrad Tomić će u Beograd doći nakon obaveza sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019, verovatno krajem naredne nedelje. 

Kako prenosi "Sportski žurnal", nema indicija da li će u timu biti Novica Veličković, koji trek treba da razgovara sa Nikolićem, a iako nisu pronašli novi tim, Đorđe Majstorović i Miloš Koprivica skoro izvesno neće biti deo crno-belog sastava. 

Tokom avgusta Partizan bi konačno trebalo da dobije novog predsednika, koga čeka od sredine juna kada je ostavku podne Nikola Peković. 

Klub prema rečima sportskog direktora Dragana Todorića funkcioniše bez novca, novi problem je dug prema Edi Muriću od 150.000 evra koji mora biti isplaćen kako bi se izbegla blokada FIBA, a što se tiče novih pojačanja pominje se trenutno samo jednu – Ismet Sejfić.

Došlo vreme da Partizan krene.

Dva meseca posle eliminacije u polufinalu Superlige, crno-beli počinju pripreme za novu sezonu. Po svemu sudeći, još jednu tranzicionu, mada je trener Miroslav Nikolić pre sedam dana nagovestio da će u njoj glavni cilj biti opstanak u ABA ligi.

Koliko je situacija u Humskoj 1 teška najbolje ilustruje vest da će povratnik za komande Parnog valjka pištaljkom dati znak za početak prvog treninga  u Sportskom centru „Dinamik“. Ne u „Pioniru, niti u Hali sportova, već od 20 sati na Dorćolu. Na istom mestu gde je minule sezone radio.

U ovom trenutku Partizan na raspolaganju ima samo sedmoricu seniora pod ugovorima. To su starosedeoci Mihajlo Andrić, Nikola Tanasković, Slobodan Jovanović i Vanja Marinković, odnosno novajlije Džejmi Skin, Ijan Bejker i Obrad Tomić. Sportski žurnal piše da će tandem Amerikanaca doći u Beograd krajem sedmice, a da će se reprezentativac Bosne i Hercegovine priključiti novim saigračima kad završi pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

To Miroslavu Nikoliću otežava ionako nepovoljnu situaciju, pogotovo što još nije preciziran status Vanje Marinkovića. Kapiten će početi pripreme sa klubom, međutim, pitanje je da li će ih i završiti, jer na stolu ima ponudu Bakonije od koje bi crno-beli trebalo da dobiju 500.000 evra na ime obeštećenja.

Žurnal piše da bi Nikolić tek trebalo ra razgovara sa Novicom Veličkovićem povodom eventulanog produžetka saradnje krilnog centra sa Partizanom. Izvesno je da će na prvom treningu biti i nekoliko juniora, njihova imena još se ne znaju.

U odnosu na minulu sezonu, crno-bele su napustili: Vil Hečer (Dinamo Sasari), Uroš Luković (Mornar), Adin Vrabac (Tenerife), Stefan Pot (FMP), Kenan Karahodžić (Unikaha), Stefan Birčević (Istanbul BB), Branislav Ratkovica, Frenk Robinson i Džamont Gordon, dok su Đorđe Majstorović i Miloš Korivica završili epizode u Humskoj 1.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar