Србин опет покушава да уђе у Ф1!

Србин Зоран Стефановић, који је безуспешно покушавао да 2010. уђе у Формулу 1 са својим тимом Стефан ГП, покушаће опет.

Остали спортови 10.07.2017 | 22:40
Србин опет покушава да уђе у Ф1!
Стефановић је овог викенда разговрао са директором Ф1 Росом Броном у Аустрији, где је на програму девета трка овосезонског шампионата.

Пре седам година Стефановић је обезбедио употребу Тојотине шасије и најавио једног возача Казукија Најађиму, али није добио "улазницу" од ФИА.

Активирао се опет са жељом да уведе у Ф1 италијански тим чије седиште је у Парми, а запослио је бившег човека Вилијамса и Ферарија Енрикеа Скалабронија да среди технички детаље. Наводно су већ обезбедили употребу ваздушног тунела за тестирање болида.

"Овде сам због састанка са Росом Борном јер правим Ф1 тим у Италији. Пре доласка у Аустрију постигао сам неколико важних договора: база је у Парми, близу вазнушног тунела. Потписао сам и уговор са специјалистом за аеродинамику", рекао је Стефановићза Мотроспорт.

Његов план је да у наредних 12 месеци склопи комплетан тим и наступи у шампионату Ф1 од 2019. године, када би ФИА могла да отвори место за нови тим.

"Када осетимо да је време омогућићемо понуду. Тренутно имамо десет тимова, а план је да их буде 12. Имамо могућност за то, ако буде озбиљних кандидата све је могуће",рекао је пре неколико месеци председник ФИА Жан Тод.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар