Srbin opet pokušava da uđe u F1!

Srbin Zoran Stefanović, koji je bezuspešno pokušavao da 2010. uđe u Formulu 1 sa svojim timom Stefan GP, pokušaće opet.

Ostali sportovi 10.07.2017 | 22:40
Srbin opet pokušava da uđe u F1!
Stefanović je ovog vikenda razgovrao sa direktorom F1 Rosom Bronom u Austriji, gde je na programu deveta trka ovosezonskog šampionata.

Pre sedam godina Stefanović je obezbedio upotrebu Tojotine šasije i najavio jednog vozača Kazukija Najađimu, ali nije dobio "ulaznicu" od FIA.

Aktivirao se opet sa željom da uvede u F1 italijanski tim čije sedište je u Parmi, a zaposlio je bivšeg čoveka Vilijamsa i Ferarija Enrikea Skalabronija da sredi tehnički detalje. Navodno su već obezbedili upotrebu vazdušnog tunela za testiranje bolida.

"Ovde sam zbog sastanka sa Rosom Bornom jer pravim F1 tim u Italiji. Pre dolaska u Austriju postigao sam nekoliko važnih dogovora: baza je u Parmi, blizu vaznušnog tunela. Potpisao sam i ugovor sa specijalistom za aerodinamiku", rekao je Stefanovićza Motrosport.

Njegov plan je da u narednih 12 meseci sklopi kompletan tim i nastupi u šampionatu F1 od 2019. godine, kada bi FIA mogla da otvori mesto za novi tim.

"Kada osetimo da je vreme omogućićemo ponudu. Trenutno imamo deset timova, a plan je da ih bude 12. Imamo mogućnost za to, ako bude ozbiljnih kandidata sve je moguće",rekao je pre nekoliko meseci predsednik FIA Žan Tod.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar