Парма је у финалу!

Још корак до Серије Б. . . !

Фудбал 14.06.2017 | 13:15
Парма је у финалу!
Парма је у финалу! Парма је на правом путу! Још само корак дели је од повратка у Серију Б! Славни клуб који је пре неколико година банкротирао и срозао се до најнижих рангова италијанског фубала савладао је Порденоне у полуфиналу баража за пласман у други лигу после извођења једанаестераца - 5:4 (1:1, 1:1). 

Утакмица је играна у Фиренци, на стадиону Артемио Франки, тако да је изостала уобичајена навијачка иконографија, али узбуђења свакако нису. Парма је повела поготком Луиђија Скаље, да би Паоло Марки донео изједначење Порденонеу и прилику да кроз продужетке потражи пут до финала. 

Како у додатних 30 минута голова није било, прешло се на извођење пенала. Све до четврте серије сви извођачи били су сигурни, а онда су фидбалери Порденонеа промашили у петој серији. И Парма такав поклон није испустила. Капитен Алесандро Лукарели (39) сигурно је гађао за велики тријумф плаво-жутих. 

Данас је на програму други полуфинални окршај, састају се Алесандрија и Ређана. Победник тог дуела долази на мегдан Парми и онда креће одсудна битка за Серију Б.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар