Parma je u finalu!

Još korak do Serije B. . . !

Fudbal 14.06.2017 | 13:15
Parma je u finalu!
Parma je u finalu! Parma je na pravom putu! Još samo korak deli je od povratka u Seriju B! Slavni klub koji je pre nekoliko godina bankrotirao i srozao se do najnižih rangova italijanskog fubala savladao je Pordenone u polufinalu baraža za plasman u drugi ligu posle izvođenja jedanaesteraca - 5:4 (1:1, 1:1). 

Utakmica je igrana u Firenci, na stadionu Artemio Franki, tako da je izostala uobičajena navijačka ikonografija, ali uzbuđenja svakako nisu. Parma je povela pogotkom Luiđija Skalje, da bi Paolo Marki doneo izjednačenje Pordenoneu i priliku da kroz produžetke potraži put do finala. 

Kako u dodatnih 30 minuta golova nije bilo, prešlo se na izvođenje penala. Sve do četvrte serije svi izvođači bili su sigurni, a onda su fidbaleri Pordenonea promašili u petoj seriji. I Parma takav poklon nije ispustila. Kapiten Alesandro Lukareli (39) sigurno je gađao za veliki trijumf plavo-žutih. 

Danas je na programu drugi polufinalni okršaj, sastaju se Alesandrija i Ređana. Pobednik tog duela dolazi na megdan Parmi i onda kreće odsudna bitka za Seriju B.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar