Српска листа има десет мандата

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је, према првим резултатима које имају, Српска листа (СЛ) освојила свих десет мандата у косовском парламенту намењених српској заједници.

Србија 11.06.2017 | 23:45
Српска листа има десет мандата
Желим да вас обавестим на основу прикупљених података који су дошли у штаб Српске листе да је она освојила најмање 90 одсто гласова у већини српских средина на Косову и Метохији. Овим је Српска листа највероватније освојила и све мандате загарантоване српској заједници у парламенту - поручио је он обраћајући се окупљенима у центру Митровице.
 
Он је пренео да је представник Јединствене горанске партије, која је на изборе изашла уз подршку државе Србије Адем Хоџај, који се налази у посланичком клубу Српске листе, освојио мандат.

Тако да је врло могуће да Српска листа има више од десет посланика у будућем сазиву парламента - нагласио је он.

Иначе, у Косовској Митровици Срби су почели славље задовољни изборним резултатима Српске листе.

Трубачи, аутомобили, грађани који носе заставе Србије окупили су се испред зграде у којој је седиште СНС у Косовској Митровици, а међу њима је и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
 
Коалиција која је произашла из "ратног крила", названа "ПАН", а коју чине Демократска партија Косова (ДПК - Тачи), Алијанса за будуц́ност Косова (АБК - Харадинај), Иницијатива за Косово (ИК - Фатмир Љимај) и девет мањих партија победила је на данашњим превременим парламентарним изборима, а Српска листа четврта је снага на политичкој сцени Косова.

Према Мрежи за посматрање избора "Демократија на делу", на основу пребројаних 87 одсто бирачких места, коалиција ПАН је освојила 33,2 одсто гласова.

На другом месту је Самоопредељење са 26,6 освојених гласова, а на трец́ем месту коалиција око Демократског савеза Косова која је до скоро била на власти, а која је освојила 25,3 одсто гласова.

На четвртом месту се налази Српска листа која је добила 4,8 одсто гласова.

На остале странке, које су учествовале на изборима, отпада 10,1 одсто гласова.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ПАЈКО

12.06.2017 02:30

А КОЈЕ ПРЕМИЈЕР ВЛАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.06.2017 06:24

Јос се не зна! Ал Хардијанова странка је освојила нај висе гласова!

Name

Пантелија

12.06.2017 05:30

Увјек су србомрзци говорили "Не дај Боже да се Срби сложе", јер су знали да тад нема ништа од њихових злобних планова према Србима,и да шта год да нажао урадили Србима било би им враћено дупло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

12.06.2017 05:52

Је ли оно неко рекао да Република Србија није признала Косово као независну државу? Ако ово није доказ, шта још треба урадити, па да то свима буде јасно. А све је кренуло од потписивања споразума у Бриселу, сви добро знамо ко га је потписао са српске стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

12.06.2017 07:16

Ма какви признали то су само избори у јузној српској покрајни и питање је дана кад це албанци да моле да буди део Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.06.2017 07:51

Ха ха, добра ти је та

Name

Соко

13.06.2017 19:33

Јадан народ славу пропаст хер ЦД та србски листа ради лицног интетеса у коалицију СА харадинајом примјер сзп у бих.

ОДГОВОРИТЕ