Srpska lista ima deset mandata

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je, prema prvim rezultatima koje imaju, Srpska lista (SL) osvojila svih deset mandata u kosovskom parlamentu namenjenih srpskoj zajednici.

Srbija 11.06.2017 | 23:45
Srpska lista ima deset mandata
Želim da vas obavestim na osnovu prikupljenih podataka koji su došli u štab Srpske liste da je ona osvojila najmanje 90 odsto glasova u većini srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. Ovim je Srpska lista najverovatnije osvojila i sve mandate zagarantovane srpskoj zajednici u parlamentu - poručio je on obraćajući se okupljenima u centru Mitrovice.
 
On je preneo da je predstavnik Jedinstvene goranske partije, koja je na izbore izašla uz podršku države Srbije Adem Hodžaj, koji se nalazi u poslaničkom klubu Srpske liste, osvojio mandat.

Tako da je vrlo moguće da Srpska lista ima više od deset poslanika u budućem sazivu parlamenta - naglasio je on.

Inače, u Kosovskoj Mitrovici Srbi su počeli slavlje zadovoljni izbornim rezultatima Srpske liste.

Trubači, automobili, građani koji nose zastave Srbije okupili su se ispred zgrade u kojoj je sedište SNS u Kosovskoj Mitrovici, a među njima je i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
 
Koalicija koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvana "PAN", a koju čine Demokratska partija Kosova (DPK - Tači), Alijansa za budućnost Kosova (ABK - Haradinaj), Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija pobedila je na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima, a Srpska lista četvrta je snaga na političkoj sceni Kosova.

Prema Mreži za posmatranje izbora "Demokratija na delu", na osnovu prebrojanih 87 odsto biračkih mesta, koalicija PAN je osvojila 33,2 odsto glasova.

Na drugom mestu je Samoopredeljenje sa 26,6 osvojenih glasova, a na trećem mestu koalicija oko Demokratskog saveza Kosova koja je do skoro bila na vlasti, a koja je osvojila 25,3 odsto glasova.

Na četvrtom mestu se nalazi Srpska lista koja je dobila 4,8 odsto glasova.

Na ostale stranke, koje su učestvovale na izborima, otpada 10,1 odsto glasova.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

PAJKO

12.06.2017 02:30

A KOJE PREMIJER VLADE.

ODGOVORITE
Name

Re

12.06.2017 06:24

Jos se ne zna! Al Hardijanova stranka je osvojila naj vise glasova!

Name

Пантелија

12.06.2017 05:30

Увјек су србомрзци говорили "Не дај Боже да се Срби сложе", јер су знали да тад нема ништа од њихових злобних планова према Србима,и да шта год да нажао урадили Србима било би им враћено дупло

ODGOVORITE
Name

Realno

12.06.2017 05:52

Je li ono neko rekao da Republika Srbija nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu? Ako ovo nije dokaz, šta još treba uraditi, pa da to svima bude jasno. A sve je krenulo od potpisivanja sporazuma u Briselu, svi dobro znamo ko ga je potpisao sa srpske strane.

ODGOVORITE
Name

Fed

12.06.2017 07:16

Ma kakvi priznali to su samo izbori u juznoj srpskoj pokrajni i pitanje je dana kad ce albanci da mole da budi deo Srbije

ODGOVORITE
Name

re

12.06.2017 07:51

Ha ha, dobra ti je ta

Name

Soko

13.06.2017 19:33

Jadan narod slavu propast her CD ta srbski lista radi licnog intetesa u koaliciju SA haradinajom primjer szp u bih.

ODGOVORITE