Консултације код Вучића о влади

Предсједник Србије Александар Вучић заказао је за данас консултације са представницима изаборних листа о новом премијеру Владе.

Србија 05.06.2017 | 07:07
Консултације код Вучића о влади
Међутим том позиву неће се одазвати све опозиционе странке.

Актуелној Влади престао је мандат пошто је Вучић поднио оставку на мјесто премијера, јер је изабран за предсједника Србије.

Дужност предсједника је преузео 31. маја и од тада је почео да тече рок од 30 дана за састављање нове Владе.

На консултације, међутим, како су агенцији Бета рекли, неће доћи представници Демократске странке, Социјалдемократске странке, Доста је било и Двери.

За СДС су консултације само "празна представа", те им, како је рекао портпарол странке Констанин Самофалов, не пада на памет да иду.

Са друге стране, представници Либерално-демократске партије рекли су да ће ићи на консултације као што су ишли код сваког другог предсједника када се разговарало о формирању владе.

Демократске странке Србије такође ће ићи на консултације, али ће, како се рекли, "јасно и гласно" рећи да неће подржавати нову Владу.

У одвојеним консултацијама код Вучића ће се појавити представници изборне листе "Александар Вучић– Србија побеђује", као и представници листе "Ивица Дачић– Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија - Драган Марковић Палма".

Послије њих најављене су из предсједништва и консултације са представницима Српске радикалне странке.

Вучић је раније рекао да постоје три варијанте за будућег премијера, да то буде неко из Српске напредне странке, нестраначка личност или лидер социјалиста Ивица Дачић.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мрцевци

05.06.2017 06:41

ВУЦИЦУ НАРОД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТЕ МОЛИ ДА НАС СПАСАВАС ЈЕДИНО НАМ ТИ МОЗЕС ПОМОЦИ У РС ТЕБЕ СМАТРАЈУ ЗА СВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА СВИ УЗИМАМО ДРЗАВЉАНСТВО МАЈКЕ СРБИЈЕ ОВАЈ МИЛЕ НАС УНИСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

05.06.2017 07:49

Узми дрзављанство и разгули неврацај це.

Name

Зоол

05.06.2017 08:12

Консултације су прешле из великог у мали мозак а иначе све консултације сво вријеме се налазе у његовој глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРАБАЦ

05.06.2017 08:55

САМО БУБЊАРИМА ЈЕ ДОЗВОЉЕНО ЛУПАЊЕ!!!