Паушалне оптужбе Емира Кустурице

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је данас да жали због удеса у којем је возач редитеља Емира Кустурице задобио тешке повреде, али сматра да су неаргументоване оптужбе Кустурице да је саобраћајна незгода у којој је учествовао искључива одговорност путара.

Србија 03.06.2017 | 14:19
Паушалне оптужбе Емира Кустурице
Наводећи да су непријатно изненађени реакцијом Кустурице и паушалним оптужбама о "бахатости и нестручности" путара, из Министарства кажу да је чињеница да је привремена девијација на петљи Љиг, на траси Коридора 11, изграђена у складу са законом и важећим прописима, да има све неопходне дозволе и да је опремљена прописаном саобраћајном сигнализацијом, коју је проверио и МУП.

То потврђује и “Записник о пуштању саобраћаја на привремену девијацију преко петл?е Љиг ауто-пута Е-763“ у којем се наводи да је привремена сигнализација постављена у складу са „Идејним пројектом привремене девијације на државном путу ИБ реда број 22”, у функцији изградње ауто-пута Е-763, деоница Лајковац-Љиг.

За овај пројекат Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је 8. фебруара издало Решење о привременој грађевинској дозволи.

У записнику од 1. јуна 2017. такође стоји да су, пре него што је саобраћај преусмерен, представници Полицијске управе Ваљево “обишли девијацију и сагласили се да је постављена саобраћајна сигнализација одговарајућа, и да се саобраћај може преусмерити на девијацију”.

У саопштењу се напомиње да ово није ни прва ни последња девијација преко које се одвија саобраћај у случајевима кад је за потребе изградње или реконструкције путева неопходно обезбедити континуитет саобраћаја.

У конкретном случају, у оквиру изградње ауто-пута Лајковац-Љиг, предвиђен је надвожњак преко Ибарске магистрале, а због извођења радова на изградњи тог објекта, било је неопходно прекинути саобраћај на постојећој магистрали у дужини од око 800 метара.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре не може да прихвати да било ко износи оптужбе, на основу непроверених и нетачних информација, којима штети угледу читавог сектора саобраћаја, на чијој модернизацији Влада Србије даноноћно ради.

Министарство још једном апелује на возаче да обрате пажњу на постављену сигнализацију, посебно у зони градилишта на коридорима.

"Вићентију Савићу и Емиру Кустурици желимо брз опоравак и надамо се да је брзина кретања возила приликом удеса била прилагођена условима пута и постављеној саобраћајној сигнализацији", наведено је у саопштењу Министарства.

Редитељ Емир Кустурица изјавио је јуче да ће његови адвокати "предузети нешто" поводом лоше сигнализације на Ибарској магистрали која је, како каже, могла њега и његовог возача да кошта главе.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драгојло

03.06.2017 17:05

Антиглобалиста и про руски орјентисан, али мерцедес је мерцедес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рамусх

03.06.2017 21:29

Купицемо ти пацикло ако треба,ниси ти родјен за мердецеса.ти си за старе тyпе опел рецордера...Слусај добро ово,нема да погреси...