Анализа: Обнова Звезде креће од одбране!

Доводе се и два десна бека и бржи задњи везни! Два клинца обавезно у стартних 11! Потврђено интересовање за крило Младости из Лучана.

Фудбал 30.05.2017 | 20:00
Анализа: Обнова Звезде креће од одбране!
Претходни прелазни рок рађен је уз еуфорична очекивања јавности. Очекивало се формирање тима који ће направити искорак, посебно у Европи. Завршило се лоше. Балон еуфорије је пукао после Лудогореца. Очекивања нису испунили Руиз, Фибел, Моуче... НиКанга се није прославио...

На крају рецидиви тог тима нису били довољни за титулу. Звезда, хтела или не, мора да крене у озбиљну реконструкцију. А према речима Звездана Терзића одбрана је приоритет.

„Знам шта хоћемо. Имамо списак потенцијалних појачања, са многима смо у завршним преговорима. Приоритет су нам два десна бека, леви бек који би донео квалитет више. Мада је Анђелковић одиграо одличну сезону. Он је као Феникс... Прича се да имамо много играча са професионалним уговорима, али није баш тако. Гледаћемо да ове сезоне имамо бржу и хитрију одбрану, као и бржег задњег везног“, рекао је генерални директор клуба са Маракане.

Процентуално, Звезда није добро пролазила са странцима. Лето 2015. је било берићетно, остало је било једва задовољавајуће, чак ни то.

„Нама су најскупљи домаћи играчи. Најефтинији су нам добри странци. Као што су Ибањез, Уго и Доналд, као што је Партизану најефтинији играч Леонардо са оваквим учинком. Није тајна да хоћемо Сашу Јовановића из Лучана, али видећемо колико ће Младост да тражи пара. Сви домаћи клубови чекају да се ми и Партизан упецамо на њиховог играча. То је и разумљиво, јер они живе од тога“.

Још мало о странцима.

„Питање је да ли можете да доведете топ играча без обештећења. Чим га је неко оставио без уговора нешто му недостаје“.

План Звездиног рестарта је јасан: четири квалитетна странца, исто толико искусних домаћих играча, плус два клинца из омладинске школе. Скица за портрет стартне поставе.

„Жао ми је што није било још Звездине деце у тиму. Можда су и моји захтеви нереални. Много је тешко остварити приходе без клинаца. Нови тренери ће морати да преузме ризик и форсира децу. Деветорица талената ће ићи на припреме. То су тројица из „класе 1998“ Рачић, Вучићевић и Аџић. Плус ови годину дана млађи. Са новим тренером биће успостављена правила игре. Дакле, мораће да буду двојица у стартној постави“, закључио је Звездан Терзић, први оперативац Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар