Analiza: Obnova Zvezde kreće od odbrane!

Dovode se i dva desna beka i brži zadnji vezni! Dva klinca obavezno u startnih 11! Potvrđeno interesovanje za krilo Mladosti iz Lučana.

Fudbal 30.05.2017 | 20:00
Analiza: Obnova Zvezde kreće od odbrane!
Prethodni prelazni rok rađen je uz euforična očekivanja javnosti. Očekivalo se formiranje tima koji će napraviti iskorak, posebno u Evropi. Završilo se loše. Balon euforije je pukao posle Ludogoreca. Očekivanja nisu ispunili Ruiz, Fibel, Mouče... NiKanga se nije proslavio...

Na kraju recidivi tog tima nisu bili dovoljni za titulu. Zvezda, htela ili ne, mora da krene u ozbiljnu rekonstrukciju. A prema rečima Zvezdana Terzića odbrana je prioritet.

„Znam šta hoćemo. Imamo spisak potencijalnih pojačanja, sa mnogima smo u završnim pregovorima. Prioritet su nam dva desna beka, levi bek koji bi doneo kvalitet više. Mada je Anđelković odigrao odličnu sezonu. On je kao Feniks... Priča se da imamo mnogo igrača sa profesionalnim ugovorima, ali nije baš tako. Gledaćemo da ove sezone imamo bržu i hitriju odbranu, kao i bržeg zadnjeg veznog“, rekao je generalni direktor kluba sa Marakane.

Procentualno, Zvezda nije dobro prolazila sa strancima. Leto 2015. je bilo berićetno, ostalo je bilo jedva zadovoljavajuće, čak ni to.

„Nama su najskuplji domaći igrači. Najeftiniji su nam dobri stranci. Kao što su Ibanjez, Ugo i Donald, kao što je Partizanu najeftiniji igrač Leonardo sa ovakvim učinkom. Nije tajna da hoćemo Sašu Jovanovića iz Lučana, ali videćemo koliko će Mladost da traži para. Svi domaći klubovi čekaju da se mi i Partizan upecamo na njihovog igrača. To je i razumljivo, jer oni žive od toga“.

Još malo o strancima.

„Pitanje je da li možete da dovedete top igrača bez obeštećenja. Čim ga je neko ostavio bez ugovora nešto mu nedostaje“.

Plan Zvezdinog restarta je jasan: četiri kvalitetna stranca, isto toliko iskusnih domaćih igrača, plus dva klinca iz omladinske škole. Skica za portret startne postave.

„Žao mi je što nije bilo još Zvezdine dece u timu. Možda su i moji zahtevi nerealni. Mnogo je teško ostvariti prihode bez klinaca. Novi treneri će morati da preuzme rizik i forsira decu. Devetorica talenata će ići na pripreme. To su trojica iz „klase 1998“ Račić, Vučićević i Adžić. Plus ovi godinu dana mlađi. Sa novim trenerom biće uspostavljena pravila igre. Dakle, moraće da budu dvojica u startnoj postavi“, zaključio je Zvezdan Terzić, prvi operativac Crvene zvezde.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar