Видео: Изашао неповређен из смрсканог болида!

Возач Скот Диксон требало би да трку Инди 500 у Индијанаполису ове године слави као други рођендан!

Остали спортови 30.05.2017 | 10:30
Видео: Изашао неповређен из смрсканог болида!
Новозеландски возач Скот Диксон преживео је жесток судар на трци Инди 500.

Ако бисмо желели да будемо црнохуморни, рекли бисмо: "Овај човек је неуништив", јер изаћи неповређен из инцидента после којег је болид остао потпуно смрскан, готово да се мери са чудом.

Диксон је при брзини од 350 километара на сат налетео на болид Џејема Хауарда, који се одбио од заштитну ограду након што је возач изгубио контролу над возилом.

После судара Диксонов болид је летео неколико метара у вис, а потом ударио у ограду поред стазе, распао се у хиљаду комада, запалио, преврнуо неколико пута док су крхотине свуда летеле около, а онда је он ишетао из болида неповређен!



Диксон је заједно са Хауардом одмах одвезен на преглед, али су снимци показали да ниједан од возача није доживео било какав лом нити тежу повреду.

"Када сам видео Џејемов болид, одмах смо одбарао страну којом ћу да прођем, али његов болид се одбио од зид и више нисам могао да избегнем судар. У таквим ситуацијама једноставно немате много времена за размишљање, већ одлуку доносите у делићу секунде", рекао је Диксон после инцидента.

Он је навео да се осећа добро.

"То је била жестока вожња. Драго ми је што није није теже повређен у судару, али ми је и жао због моје екипе што сам изелетео са стазе", навео је Диксон, који је на Тwиттеру неколико сати после трке окачио фотографију на којој се смеје како би потврдио да је добро.

На трци у Индијанаполису победио је бивши возач Формуле 1 Такума Сато, док је актуелни пилот Мекларена Фернандо Алонсо у првом учешћу морао да одустане због проблема са мотором на болиду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар