Video: Izašao nepovređen iz smrskanog bolida!

Vozač Skot Dikson trebalo bi da trku Indi 500 u Indijanapolisu ove godine slavi kao drugi rođendan!

Ostali sportovi 30.05.2017 | 10:30
Video: Izašao nepovređen iz smrskanog bolida!
Novozelandski vozač Skot Dikson preživeo je žestok sudar na trci Indi 500.

Ako bismo želeli da budemo crnohumorni, rekli bismo: "Ovaj čovek je neuništiv", jer izaći nepovređen iz incidenta posle kojeg je bolid ostao potpuno smrskan, gotovo da se meri sa čudom.

Dikson je pri brzini od 350 kilometara na sat naleteo na bolid Džejema Hauarda, koji se odbio od zaštitnu ogradu nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Posle sudara Diksonov bolid je leteo nekoliko metara u vis, a potom udario u ogradu pored staze, raspao se u hiljadu komada, zapalio, prevrnuo nekoliko puta dok su krhotine svuda letele okolo, a onda je on išetao iz bolida nepovređen!



Dikson je zajedno sa Hauardom odmah odvezen na pregled, ali su snimci pokazali da nijedan od vozača nije doživeo bilo kakav lom niti težu povredu.

"Kada sam video Džejemov bolid, odmah smo odbarao stranu kojom ću da prođem, ali njegov bolid se odbio od zid i više nisam mogao da izbegnem sudar. U takvim situacijama jednostavno nemate mnogo vremena za razmišljanje, već odluku donosite u deliću sekunde", rekao je Dikson posle incidenta.

On je naveo da se oseća dobro.

"To je bila žestoka vožnja. Drago mi je što nije nije teže povređen u sudaru, ali mi je i žao zbog moje ekipe što sam izeleteo sa staze", naveo je Dikson, koji je na Twitteru nekoliko sati posle trke okačio fotografiju na kojoj se smeje kako bi potvrdio da je dobro.

Na trci u Indijanapolisu pobedio je bivši vozač Formule 1 Takuma Sato, dok je aktuelni pilot Meklarena Fernando Alonso u prvom učešću morao da odustane zbog problema sa motorom na bolidu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar