Њемачке трубе свирају крај - растају ли се Мекларен и Хонда?!

Састанак Меклареновог и Мерцедесовог руководства већ је одржан. Са друге стране ни Хонда не седи скрштених руку будући да је осигуравају врло јаке клаузе у уговору, али и нов ангажман у Зауберу.

Остали спортови 15.05.2017 | 20:00
Њемачке трубе свирају крај - растају ли се Мекларен и Хонда?!
Новинари немачког Ауто Билда најављују крај сарадње Мехларена и Хонде. По њиховим вестима, овакав разлаз је неминован, а тим из Вокинга већ преговара са Дајмлером. Наравно, разговори на ову тему воде се на навишем нивоу.

Према овим информацијама Зек Браун се већ обратио првом човеку Мерцедес АМГ Петронаса, па је сходно овој иницијативи већ одржан састанак.

“Да, имали смо званичан састанак са људима из Мекларен  Хонде”, рекао је Тото Волф, али је одбио да наведе тачне детаље. Да ли је нешто већ уговорено, ни то се не зна, али је сигурно да ће растанак са Хондом скупо платити тим из Вокинга. Наиме, Мекларен са јапанским добављачем погонских јединица има уговор о дугорочној сарадњи са веома јаким клаузулама. Са друге стране, ни Хонда не седи скрштених руку пошто је недавно званично саопштено да ће управо они наредне сезоне моторима снабдевати Заубер.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар