Njemačke trube sviraju kraj - rastaju li se Meklaren i Honda?!

Sastanak Meklarenovog i Mercedesovog rukovodstva već je održan. Sa druge strane ni Honda ne sedi skrštenih ruku budući da je osiguravaju vrlo jake klauze u ugovoru, ali i nov angažman u Zauberu.

Ostali sportovi 15.05.2017 | 20:00
Njemačke trube sviraju kraj - rastaju li se Meklaren i Honda?!
Novinari nemačkog Auto Bilda najavljuju kraj saradnje Mehlarena i Honde. Po njihovim vestima, ovakav razlaz je neminovan, a tim iz Vokinga već pregovara sa Dajmlerom. Naravno, razgovori na ovu temu vode se na navišem nivou.

Prema ovim informacijama Zek Braun se već obratio prvom čoveku Mercedes AMG Petronasa, pa je shodno ovoj inicijativi već održan sastanak.

“Da, imali smo zvaničan sastanak sa ljudima iz Meklaren  Honde”, rekao je Toto Volf, ali je odbio da navede tačne detalje. Da li je nešto već ugovoreno, ni to se ne zna, ali je sigurno da će rastanak sa Hondom skupo platiti tim iz Vokinga. Naime, Meklaren sa japanskim dobavljačem pogonskih jedinica ima ugovor o dugoročnoj saradnji sa veoma jakim klauzulama. Sa druge strane, ni Honda ne sedi skrštenih ruku pošto je nedavno zvanično saopšteno da će upravo oni naredne sezone motorima snabdevati Zauber.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar