У Риму запаљене сестре из БиХ

Двије дјевојчице и једна дјевојка, поријеклом из БиХ, погинуле су у ноћи између уторка и сриједе када је пожар захватио кампер у којем су живјеле у италијанској пријестоници Риму.


Свијет 12.05.2017 | 07:48
У Риму запаљене сестре из БиХ
Према незваничним информацијама, ријеч је о три сестре, Елизабети (4), Ангелики (8) и Франчески (20).

Жртве су кћерке Романа Халиловића, који је са супругом успио спасити осморо дјеце, али за њих три није било спаса.

Њихов кампер је био паркиран на паркингу тржног центра "Центоцелле", у предграђу Рима, а пожар је, по свему судећи, подметнут.

Док полиција наводи да су непознати починиоци бацили Молотовљев коктел на возило, те да су трагови запаљиве супстанце пронађени на лицу мјеста, италијански медији јављају да је ријеч о сукобу двије породице, те да су чланови друге породице бацили смртносни коктел на кампер Халиловића.



Наводно је ријеч о освети тој породици. То потврђују и прва саслушања преживјелих, који су потврдили да су недавно добили пријетње смрћу.

Породицу Халиловић је чинило 13 чланова, и то отац, мајка и 11 дјеце. Они су били у сукобу са другом породицом, а полиција тренутно утврђује мотив и природу пријетњи које су недавно упућене породици Халиловић.

Из полиције су потврдили да су трагови запаљиве супстанце пронађени на лицу мјеста. Италијански медији објавили су снимак буктиње кампера у којем су страдале двије дјевојчице и дјевојка.



Напад су осудили италијански политички и вјерски лидери. Поруку подршке породици Халиловић упутио је и папа Фрањо посредством монсињора Крајевског. Вирџинија Раги, градоначелник Рима, дошла је на мјесто злочина, а предсједник Италије Серђо Матарела написао је да је "убијање дјеце недостојно људске расе".

И Матео Ренци, бивши премијер и лидер Демократске партије, осудио је овај напад, те позвао на "оштре казне за починиоце оваких монструозних дјела".



"Амнестy Интернатионал Италиа" је саопштио да је ријеч о "трагичним смртима које поново доносе у фокус проблем права стамбеног смјештаја, који је у већини случајева неадекватан".

(Независне)
(Фото:Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЕУ

12.05.2017 06:08

Шта раде ти људи,живе у камперима у сред Европе са једанаестеро дјеце,е моја Европо ислам ће да те ојади као и глупе Србе када су ушли у савез са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куда плови овај брод

12.05.2017 07:17

Управо тако. Дјецу није само станцат него им треба помоци да зиве као сви нормални људи .За толико дјеце треба имати солитер .Назалост исламски свијет то гледа сасвим другације.

Name

Стуттгарт

12.05.2017 07:21

Какав ислам ! то цигани, пуна их италија.

Name

ре ЕУ

12.05.2017 07:23

По коментару да се закљуцити да си прави дегенерик у главу.

Name

за ЕУ

12.05.2017 07:47

Добро јутро букво,ста рекох,извини букво сто те изједнаци са овим дебилом.

Name

тако зиве и домаци

12.05.2017 08:28

Само вама приказују виле и не говоре о маси људи коза зиви у камповима 365 дана.