Како потрошити премију од 300.000 евра?!

Капитен РБ Лајпцига Доминик Кајзер добиће 300. 000 евра премије јер је, док је још играо у трећој лиги за овај клуб, потписао уговор у којој се налазила и клаузула о учешћу у Лиги шампиона.

Фудбал 13.05.2017 | 20:00
Како потрошити премију од 300.000 евра?!
Четири кола прије краја сезоне у Бундеслиги, РБ Лајпциг осигурао је друго мјесто и учешће у Лиги шампиона.

Капитен највећег овосезонског изненађења Доминик Кајзер наводно је још 2012. године, када је Лајпциг играо у регионалној лиги, потписао уговор с клаузулом да ће му бити исплаћено300.000 евра бонуса у случају да се клуб пласира у Лигу шампиона.

"Искрено, нисам вјеровао да ћу икада видјети тај новац. Нисам вјеровао да ћу икад уопште имати прилику играти с најбољим клубовима и играчима на свијету. Како ћу потрошити премију која ми је пала с неба? Немам појма, тренутно не размишљам о томе", рекао је Каисер.

Њемачки клуб ће од укупне суме од 13 милиона евра зарадити само три, а преостали новац ће управа подијелити играчима као награду за одличан резултат у сезони на измаку.

РБ Лајпциг је једна од највећих фудбалских прича у Европи ове сезоне јер је прије осам година играо у петом рангу њемачког фудбала, а на јесен ће дебитовати у најјачем међународном клупском такмичењу.

Противнике у Лиги шампиона сазнаће након жријеба који ће бити одржан у Монте Карлу 24. августа.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар