Kako potrošiti premiju od 300.000 evra?!

Kapiten RB Lajpciga Dominik Kajzer dobiće 300. 000 evra premije jer je, dok je još igrao u trećoj ligi za ovaj klub, potpisao ugovor u kojoj se nalazila i klauzula o učešću u Ligi šampiona.

Fudbal 13.05.2017 | 20:00
Kako potrošiti premiju od 300.000 evra?!
Četiri kola prije kraja sezone u Bundesligi, RB Lajpcig osigurao je drugo mjesto i učešće u Ligi šampiona.

Kapiten najvećeg ovosezonskog iznenađenja Dominik Kajzer navodno je još 2012. godine, kada je Lajpcig igrao u regionalnoj ligi, potpisao ugovor s klauzulom da će mu biti isplaćeno300.000 evra bonusa u slučaju da se klub plasira u Ligu šampiona.

"Iskreno, nisam vjerovao da ću ikada vidjeti taj novac. Nisam vjerovao da ću ikad uopšte imati priliku igrati s najboljim klubovima i igračima na svijetu. Kako ću potrošiti premiju koja mi je pala s neba? Nemam pojma, trenutno ne razmišljam o tome", rekao je Kaiser.

Njemački klub će od ukupne sume od 13 miliona evra zaraditi samo tri, a preostali novac će uprava podijeliti igračima kao nagradu za odličan rezultat u sezoni na izmaku.

RB Lajpcig je jedna od najvećih fudbalskih priča u Evropi ove sezone jer je prije osam godina igrao u petom rangu njemačkog fudbala, a na jesen će debitovati u najjačem međunarodnom klupskom takmičenju.

Protivnike u Ligi šampiona saznaće nakon žrijeba koji će biti održan u Monte Karlu 24. avgusta.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar