Макрон на мети хакера

Један од кандидата за предсједника Француске Еммануел Макрон нашао се на мети "масовног и координисаног" хакерског напада с циљем да се омету сутрашњи избори, саопштено је данас из његовог предизборног тима.

Свијет 06.05.2017 | 10:05
Макрон на мети хакера
У саопштењу се наводи да су документи, који су објављени на интернету, украдени прије неколико седмица хакерским упадом у електронску пошту званичника Мацронове партије "Напријед" (Ен Марцхе).

"Украдени документи измијешани су са лажним како би се ширила сумња и дезинформације. То је покушај да се дестабилизују предсједнички избори у Француској", истиче се у саопштењу.

Документи су објављени у вријеме када су Макрон и његов противкандидат, лидерка странке крајње деснице Марине Ле Пен окончали предизборне кампање пред сутрашње гласање.

Макронова партија крајем априла је, такође, саопштила да су били жртве напада хакерске организације "Пон сторм".

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сир Оливер

06.05.2017 08:15

Тако је и Хилларy пукла на изборима... Те хакери, те руски шпијуни... Изгледа да Ле Пенова побјеђује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куга или колера?

06.05.2017 09:54

Нема велике разлике између Макрона (Ротшилдов банкар) и Ле Пен ("опрана" фашисткиња). Систем је тако направљен да олигархија увијек добија. Види примјер САД: Ко је знао шта се дешава, њега није изненадило што је Трамп у првих сто дана окренуо политику за 180 степени. Критиковао је НАТО, сада је НАТО супер; критиковао је Обаму за мјешање у Сирији, послије је бомбардовао Сирију; обећао је да ће покренути истрагу против Клнтонове, сада су Клинтонови супер; хтјео је да сарађује са Русијом, сада је Русија непријатељ; обећао је да ће "исушити мочвару" у Вашингтону, а кабинет му је "натопљен мочваром"; ЦИА је била лоша за вријеме кампање јер га је "саботирала", а онда је прво отишао тамо и нахвалио их... Варају народ и стално ваде неке људе који "нису дио естаблишмента" (читај: олигархије), који "су млади", који ће да донесу "наду", "промјену" итд. а онда, када прођу избори, исти ти кандидати окрену политику. Лист је дуга: Бил Клинтон, Тони Блер, Алексис Ципрас, Герхард Шредер, Барак Обама, Доналд Трамп и сада Макрон (који ће, моја прогноза, побједити). Ле Пен је ту само да глуми бабарогу и отјера гласаче ка "мањем злу". Вјероватноћа да она побједи је 1%.

Name

Д.

06.05.2017 09:25

Млад, паметан, успјесан и цудан.

ОДГОВОРИТЕ