Makron na meti hakera

Jedan od kandidata za predsjednika Francuske Emmanuel Makron našao se na meti "masovnog i koordinisanog" hakerskog napada s ciljem da se ometu sutrašnji izbori, saopšteno je danas iz njegovog predizbornog tima.

Svijet 06.05.2017 | 10:05
Makron na meti hakera
U saopštenju se navodi da su dokumenti, koji su objavljeni na internetu, ukradeni prije nekoliko sedmica hakerskim upadom u elektronsku poštu zvaničnika Macronove partije "Naprijed" (En Marche).

"Ukradeni dokumenti izmiješani su sa lažnim kako bi se širila sumnja i dezinformacije. To je pokušaj da se destabilizuju predsjednički izbori u Francuskoj", ističe se u saopštenju.

Dokumenti su objavljeni u vrijeme kada su Makron i njegov protivkandidat, liderka stranke krajnje desnice Marine Le Pen okončali predizborne kampanje pred sutrašnje glasanje.

Makronova partija krajem aprila je, takođe, saopštila da su bili žrtve napada hakerske organizacije "Pon storm".

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sir Oliver

06.05.2017 08:15

Tako je i Hillary pukla na izborima... Te hakeri, te ruski špijuni... Izgleda da Le Penova pobjeđuje.

ODGOVORITE
Name

Kuga ili kolera?

06.05.2017 09:54

Nema velike razlike između Makrona (Rotšildov bankar) i Le Pen ("oprana" fašistkinja). Sistem je tako napravljen da oligarhija uvijek dobija. Vidi primjer SAD: Ko je znao šta se dešava, njega nije iznenadilo što je Tramp u prvih sto dana okrenuo politiku za 180 stepeni. Kritikovao je NATO, sada je NATO super; kritikovao je Obamu za mješanje u Siriji, poslije je bombardovao Siriju; obećao je da će pokrenuti istragu protiv Klntonove, sada su Klintonovi super; htjeo je da sarađuje sa Rusijom, sada je Rusija neprijatelj; obećao je da će "isušiti močvaru" u Vašingtonu, a kabinet mu je "natopljen močvarom"; CIA je bila loša za vrijeme kampanje jer ga je "sabotirala", a onda je prvo otišao tamo i nahvalio ih... Varaju narod i stalno vade neke ljude koji "nisu dio establišmenta" (čitaj: oligarhije), koji "su mladi", koji će da donesu "nadu", "promjenu" itd. a onda, kada prođu izbori, isti ti kandidati okrenu politiku. List je duga: Bil Klinton, Toni Bler, Aleksis Cipras, Gerhard Šreder, Barak Obama, Donald Tramp i sada Makron (koji će, moja prognoza, pobjediti). Le Pen je tu samo da glumi babarogu i otjera glasače ka "manjem zlu". Vjerovatnoća da ona pobjedi je 1%.

Name

D.

06.05.2017 09:25

Mlad, pametan, uspjesan i cudan.

ODGOVORITE