Стара дама у паници - суди јој највећи егзекутор!

Бјорн Кујперс обожава да маше црвеним картонима играчима Јувентуса!

Фудбал 19.04.2017 | 08:30
Стара дама у паници - суди јој највећи егзекутор!
УЕФА је одлучила, потенцијално најзанимљивији реванш четвртфинала Лиге шампиона у Каталонији између Барселоне и Јувентуса судиће Холанђанин Бјорн Кујперс. 

Стара дама стиже на гостовање са предношћу од 3:0, док се домаћин узда у чињеницу да је у претходној рунди надокнадио 0:4 из првог меча са Пари Сен Жерменом у гротлу Ноу Кампа. Теоретичари завере воле да кажу како је управо Барселона често протежирана од стране европске куће фудбала, а навијачи Јувентуса итекако неће мирно да спавају ноћас када прочитају чињенице о Кујперсу.

Наиме, Холанђанин ни мало није наклоњен шампиону Италије, чијим је фудбалерима показао три црвена картона на три утакмице на којима им је делио правду. Нетрпељивост између Кујиперса и Јувентуса датира још од 18. марта 2010. и меча Лиге Европе са Фуламом када је искључио чак двојицу - Фабија Канавара и Џонатана Зебину. Јуве је тада демолиран са 4:1.

Ни други пут када је судио Старој дами нису га запамтили по добром у Торину. Холанђанин је у новембру 2015. на утакмици у Менхенгладбаху искључио Хернанеса у ремију с Борусијом (1:1) у групној фази Лиге шампиона. Ипак, последњи пут када је судио шампиону Италије у новембру прошле године у ремију са Лионом, Холанђанин је прекинуо са праксом да искључује играче Старе даме, па се у Торину надају да су завршили са неславном традицијом.

У Барселони, пак, могу да трљају руке што су добили Кујперса јер их за њега везују лепе успомене. Холандски арбитар судио им је пет пута, имају две победе три ремија и пораз, а оно што је најважније је да им је делио правду у победи над Миланом од 3:1 у априлу 2012. године која је извојевана после преокрета у четвртфиналу Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар