Stara dama u panici - sudi joj najveći egzekutor!

Bjorn Kujpers obožava da maše crvenim kartonima igračima Juventusa!

Fudbal 19.04.2017 | 08:30
Stara dama u panici - sudi joj najveći egzekutor!
UEFA je odlučila, potencijalno najzanimljiviji revanš četvrtfinala Lige šampiona u Kataloniji između Barselone i Juventusa sudiće Holanđanin Bjorn Kujpers. 

Stara dama stiže na gostovanje sa prednošću od 3:0, dok se domaćin uzda u činjenicu da je u prethodnoj rundi nadoknadio 0:4 iz prvog meča sa Pari Sen Žermenom u grotlu Nou Kampa. Teoretičari zavere vole da kažu kako je upravo Barselona često protežirana od strane evropske kuće fudbala, a navijači Juventusa itekako neće mirno da spavaju noćas kada pročitaju činjenice o Kujpersu.

Naime, Holanđanin ni malo nije naklonjen šampionu Italije, čijim je fudbalerima pokazao tri crvena kartona na tri utakmice na kojima im je delio pravdu. Netrpeljivost između Kujipersa i Juventusa datira još od 18. marta 2010. i meča Lige Evrope sa Fulamom kada je isključio čak dvojicu - Fabija Kanavara i Džonatana Zebinu. Juve je tada demoliran sa 4:1.

Ni drugi put kada je sudio Staroj dami nisu ga zapamtili po dobrom u Torinu. Holanđanin je u novembru 2015. na utakmici u Menhengladbahu isključio Hernanesa u remiju s Borusijom (1:1) u grupnoj fazi Lige šampiona. Ipak, poslednji put kada je sudio šampionu Italije u novembru prošle godine u remiju sa Lionom, Holanđanin je prekinuo sa praksom da isključuje igrače Stare dame, pa se u Torinu nadaju da su završili sa neslavnom tradicijom.

U Barseloni, pak, mogu da trljaju ruke što su dobili Kujpersa jer ih za njega vezuju lepe uspomene. Holandski arbitar sudio im je pet puta, imaju dve pobede tri remija i poraz, a ono što je najvažnije je da im je delio pravdu u pobedi nad Milanom od 3:1 u aprilu 2012. godine koja je izvojevana posle preokreta u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar