Кузмић: Ако не завршимо посао, узалуд је све досад било!

"Оно најважније тек предстоји. Можемо да будемо задовољни досадашњим делом сезоне, али не смемо да попустимо", јасан је центар Црвене звезде.

Кошарка 07.04.2017 | 15:45
Кузмић: Ако не завршимо посао, узалуд је све досад било!
Ко би се надао да ће Црвена звезда имати овакву сезону?

У августу када је тим Дејана Радоњића почео са припремама деловало је да Звезда нема шта да тражи у борби за ТОП 8 Евролиге и да ће цео фокус бити на АБА лиги. 

Фокус је код стручног штаба и играча и остао на АБА лиги, али је тим добрим играма успео да се избори за утакмицу у којој ће се борити за четвртфинале Евролиге што би био велики успех. За то ће морати да победе Дарушафаку у Истанбулу.

Пре тог меча црвено-бели су играли бити или не бити утакмицу против Будућности у полуфиналу АБА лиге коју су рутински решили у своју корист (82:59).

Следи им финале са Цедевитом које креће 10. априла и то је свакако приоритет свима у клубу, а следи  и 7. април и судар са Дарушафаком. Сезона достиже свој врхунац. Звезда је у много лепој, али и тешкој ситуацији. Управо смо о томе разговарали са Огњеном Кузмићем који је против Ђетића у Железнику имао дабл-дабл (13 поена, 10 скокова).

Први утисак после меча био је - олакшање помешано са задовољством.

"Баш важна победа. Најважније да смо отишли у финале, али није било лако на почетку. Као и у прве две утакмице".

Како сте се спремали за овај меч? То је 40 минута без поправног, може свашта да се догоди.

"То је то. Трећа утакмица, она најважнија. Један шут је могао да промени све. Али нисмо дозволили да се то догоди већ смо држали све под контролом. Припремали смо се тако да свако пружи по четири, пет минута у континуитету добру игру. Него да сам ту 10 минута, па да ме пет нема нигде. Сви смо, да кажем, одиграли добро. Зато смо их и добили", рекао јеКузмић за наш сајт.

Кузмић је био један од бољих на паркету. Може да буде задовољан како је одиграо. Повећао је концентрацију и у одбрани, а после неколико добрих потеза добио је и честитке и охрабрење од Дејана Радоњића.

Питали смо Огњена - како се толики човек снашао у малој дворани?

"Јесте мања дворана. Било је пуно до последњег места. То нам је додатно помогло. Дворана као дворана. Али публика је то што нас гура. То је најважније".

Да ли црвено-бели могу да буду задовољни досадашњим током сезоне? Одиграли су преко 60 утакмица.

"Оно најважније тек предстоји. Можемо да будемо задовољни, али не смемо да попустимо! Јер ако не завршимо посао који смо започели, узалуд је све досад било", јасан је Кузмић.

Ту претежно мислиш на меч против Дарушафаке?

"Не само на њега. Прво на АБА лигу мислим, па онда и на Дарушафаку".

Какву утакмицу очекује у Истанбулу? Звезду чека противник који је и према речима Огњеновог клупског колеге Марка Симоновића прављен за врх Евролиге. А сада је у ситуацији да се бори за ТОП 8.

"Морамо да играмо и да радимо свој посао. Да не размишљамо о њима. Шта ће они да раде. Одбрану поново морамо да одиграмо најбоље што можемо. Тимски. Они имају добру екипу. Играју највише индивидуално два на два, један на један. То ћемо да пробамо да зауставимо".

Звезда тренутно има 16 победа и опет није осигурала пролаз у четвртфинале. Некако су се и остали резултати баш "наместили".

"Па јесте, баш тако. Али то је лепота кошарке", каже кроз осмех Кузмић.

И њему и саиграчима ће добро расположење бити потребно у петак од 19 часова против екипе Дејвида Блата. Као што рече Огњен, црвено-бели сада не смеју да попусте. А показали су много пута колико им је стисак јак.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар