Србија ће показати демократску снагу

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак очекује да ће Србија на предстојећим предсједничким изборима још једном показати свој демократски капацитет.

Србија 30.03.2017 | 19:58
Србија ће показати демократску снагу
"Убијеђен сам да ће, без обзира на то какви буду изборни резултати, двије ствари остати исте - да ће се наставити развијати односи између Србије и БиХ, те једна емотивно снажна веза између Србије и Републике Српске", рекао је Црнадак, који је и потпредсједник ПДП-а.

Он је навео да Савез за промјене и ПДП чврсто бране позицију Републике Српске на нивоу БиХ.

"Чврсто бранимо позицију Републике Српске на питањима ревизије, реформи, Дана Републике Српске и резолуције о Сребреници", рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци.

Он каже да СНСД треба да одговори на питања када ће платити дугове пољопривредницима и радницима "Жељезница Републике Српске", те откуд криминал у Инвестиционо-развојној банци и Агенцији за банкарство Републике Српске.

"СНСД је још једном показао да им је много важнији њихов интерес и неки ситни дневно-политички поен него суштина. Не мислим да они имају лошу намјеру, али са прудским споразумом, залагањем за трећи ентитет и понашањем у парламенту показују да не воде рачуна о интересима Републике Српске", рекао је Црнадак.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Опет

30.03.2017 18:11

Опет ти казем да твоја фукциа није да ститис интересе Р. Српске вец да ститис интересе свих градјана БиХ и да представљас интересе дрзаве Босне и Херцеговине! Ти си министар вањски послова БиХ а не Р. Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вазда

30.03.2017 18:27

Тада када министри из Федерације престану да је нападају, тада Игор и ПДП неце трошити енергију на одбрану. Тада це висе радити за све у БиХ, а мање на одбрани РС. Али и тада це бити спремни за сназну одбрану ...

Name

Луис

30.03.2017 18:42

Ево силе и опозиције, држава се брани. Има ли неко бољег министра!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко

30.03.2017 19:07

Требао би сав народ престављати краљинооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

30.03.2017 20:04

Теско РС ако ти видис рацуна о интересима РС и србског народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кројац

31.03.2017 13:04

Па сто се тице васе одбране од резолуције о Сребреници,била је оцајна.Нисмо и не моземо то заборавити.Од свих политицара у РС први се јавио управо овај министар.Рекао је да резолуција није добра,када би могао неко да стави вето.И збрисао је натраг у мисију рупу.Иваниц је касније прицао да је слао писма на адресе по Европи.Боље да није тросио папир и тинту.А Додик је запуцао право у Русију.Е, мој Црнадак.

ОДГОВОРИТЕ