Srbija će pokazati demokratsku snagu

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak očekuje da će Srbija na predstojećim predsjedničkim izborima još jednom pokazati svoj demokratski kapacitet.

Srbija 30.03.2017 | 19:58
Srbija će pokazati demokratsku snagu
"Ubijeđen sam da će, bez obzira na to kakvi budu izborni rezultati, dvije stvari ostati iste - da će se nastaviti razvijati odnosi između Srbije i BiH, te jedna emotivno snažna veza između Srbije i Republike Srpske", rekao je Crnadak, koji je i potpredsjednik PDP-a.

On je naveo da Savez za promjene i PDP čvrsto brane poziciju Republike Srpske na nivou BiH.

"Čvrsto branimo poziciju Republike Srpske na pitanjima revizije, reformi, Dana Republike Srpske i rezolucije o Srebrenici", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On kaže da SNSD treba da odgovori na pitanja kada će platiti dugove poljoprivrednicima i radnicima "Željeznica Republike Srpske", te otkud kriminal u Investiciono-razvojnoj banci i Agenciji za bankarstvo Republike Srpske.

"SNSD je još jednom pokazao da im je mnogo važniji njihov interes i neki sitni dnevno-politički poen nego suština. Ne mislim da oni imaju lošu namjeru, ali sa prudskim sporazumom, zalaganjem za treći entitet i ponašanjem u parlamentu pokazuju da ne vode računa o interesima Republike Srpske", rekao je Crnadak.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Opet

30.03.2017 18:11

Opet ti kazem da tvoja fukcia nije da stitis interese R. Srpske vec da stitis interese svih gradjana BiH i da predstavljas interese drzave Bosne i Hercegovine! Ti si ministar vanjski poslova BiH a ne R. Srpske!

ODGOVORITE
Name

Vazda

30.03.2017 18:27

Tada kada ministri iz Federacije prestanu da je napadaju, tada Igor i PDP nece trošiti energiju na odbranu. Tada ce vise raditi za sve u BiH, a manje na odbrani RS. Ali i tada ce biti spremni za snaznu odbranu ...

Name

Luis

30.03.2017 18:42

Evo sile i opozicije, država se brani. Ima li neko boljeg ministra!?

ODGOVORITE
Name

milojko

30.03.2017 19:07

Trebao bi sav narod prestavljati kraljinooo

ODGOVORITE
Name

Lav

30.03.2017 20:04

Tesko RS ako ti vidis racuna o interesima RS i srbskog naroda

ODGOVORITE
Name

Krojac

31.03.2017 13:04

Pa sto se tice vase odbrane od rezolucije o Srebrenici,bila je ocajna.Nismo i ne mozemo to zaboraviti.Od svih politicara u RS prvi se javio upravo ovaj ministar.Rekao je da rezolucija nije dobra,kada bi mogao neko da stavi veto.I zbrisao je natrag u misiju rupu.Ivanic je kasnije pricao da je slao pisma na adrese po Evropi.Bolje da nije trosio papir i tintu.A Dodik je zapucao pravo u Rusiju.E, moj Crnadak.

ODGOVORITE